Skaraborgs Sjukhus, Verksamhetsområde 8, Njurmedicin

Skaraborgs Sjukhus (SkaS) har verksamhet på flera orter i Skaraborg bl.a. i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde. Vi ger specialistsjukvård inom ett trettiotal specialiteter och arbetar tillsammans för patientens hälsa genom livet, där vi erbjuder en sammanhållen och trygg vård. Varje dag och varje timma gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi bryr oss om dig som gör skillnad för andra och tillsammans skapar vi framtidens arbetsplats.

Beskrivning

Som ett steg i att möta upp kommande utmaningar och utveckla vården, där en åldrande befolkning ger ett patientunderlag med alltmer komplexa vårdbehov, söker Njurmedicinkliniken i Skövde en legitimerad läkare med specialistkompetens inom njurmedicin, internmedicin eller geriatrik. 

Vid kliniken i Skaraborg bedrivs såväl planerad som akut njurmedicinsk och internmedicinsk vård. Enheten omfattar en stor mottagningsverksamhet, bukhinne- och blod-dialysmottagning samt slutenvård motsvarande 30 vårdplatser. Ett etablerat transplantationsutrednings- och uppföljningsprogram finns. Vid kliniken läggs ett stort fokus på forsknings och utbildningsverksamhet vilken bedrivs såväl inom som utanför regionen. Kliniken har en egen beredskapslinje och konsultfunktion dygnet runt och samverkar med andra kliniker kring akutuppdraget inom ramen för ST-utbildningen. Bemanningen består av 6 överläkare och 2 ST-läkare.

Arbetsuppgifter

Som specialistläkare på kliniken arbetar du främst med omhändertagande av patienter i slutenvård. Patienterna har njur- och internmedicinsk problematik. Poliklinisk uppföljning med prevention och bromsande av progresstakt av njursjukdom utgör en stor del av verksamheten. Du kommer även att ingå i det stora arbetet med klinikens dialyspopulation. Utredning och uppföljning av njurtransplanterade patienter utgör också en del av verksamheten. Vidare är verksamhetsutveckling, utbildning och förbättringsarbeten viktiga delar i dina arbetsuppgifter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare, med specialistkompetens inom njurmedicin, intermedicin eller geriatrik. Då vi är en kunskapsintensiv verksamhet ser vi att du är intresserad av verksamhetsutveckling. Vi är flera kollegor på kliniken som är disputerade och för dig finns det förutsättningar för att bedriva forskning. Forskningserfarenhet/intresse är därför meriterande. Du är en person som sätter patienten i fokus och har ett professionellt bemötande både emot patient och kollegor. Handledning och utbildning av medarbetare är en del av uppdraget, där god pedagogisk förmåga värdesätts. 

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Urval sker löpande under ansökningstiden. Vänta inte med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/33
Kontakt
  • Anna Wärme, Processchef , 0500-432426
Facklig företrädare
  • Läkarförbundet växel, 0500-431000
Publicerat 2024-01-24
Sista ansökningsdag 2024-02-24

Tillbaka till lediga jobb