Hälsan och Stressmedicin, Hälsan och Arbetslivet, Skaraborg, Skövde

Hälsan och Stressmedicin är en del av Västra Götalandsregionen med verksamhetsdelarna Hälsan och Arbetslivet, regionövergripande uppdrag avseende arbetsmiljö och hälsa, Gröna Rehab samt Institutet för Stressmedicin. Förvaltningens uppdrag är att bedriva företagshälsovård för Västra Götalandsregionens förvaltningar och bolag, samt förbygga ohälsa, stress och förbättra arbetsmiljön genom forskning, kunskapsspridning och våra regionövergripande uppdrag. Tillsammans skapar våra verksamheter ett värde för medarbetarna i VGR samt främjar en god arbetsmiljö och ett hållbart arbetsliv.

Beskrivning
Hälsan & Arbetslivet är Västra Götalandsregionens interna företagshälsovård som består av 5 enheter vilka finns representerade i Skaraborg, Södra Älvsborg, Fyrbodal och Göteborg. Hälsan och Arbetslivet arbetar utifrån ett systematiskt arbetsmiljöperspektiv (SAM) inom områdena medicin, ergonomi, hälsopromotion, miljö, teknik och beteendevetenskap. Vi deltar i ett flertal projekt, såväl regionala som nationella, inom arbetsmiljö, hälsa och rehabilitering och kan erbjuda goda utvecklingsmöjligheter för våra anställda.

Ta gärna del av vår film som beskriver vår verksamhet inom Hälsan och Arbetslivet

På vår enhet i Skaraborg utgår vi från vår mottagning i Skövde men har även lokaler i Lidköping som vi bemannar i mindre utsträckning.

Vi söker nu en företagssköterska till vår enhet i Skaraborg där vi är en stabil, kompetent och välfungerande arbetsgrupp på ca 14 anställda. Vi arbetar i team och du kommer att samarbeta med företagsläkare, organisationskonsulter (psykolog samt beteendevetare), ergonom, sekreterare, arbetsmiljöingenjör samt hälsostrateg.

Arbetsuppgifter 
Hälsan & Arbetslivet har som övergripande mål att med olika insatser stötta våra kunder för en ökad hälsa hos regionens anställda. Vi arbetar i nära dialog med vår uppdragsgivare och samverkar med chefer, HR och fackliga företrädare. Som företagssköterska hos oss arbetar du både självständigt med egna uppdrag och tillsammans med övriga kompetenser med mer komplexa insatser. Vi strävar efter att öka andelen hälsofrämjande och förebyggande insatser.

Du kommer att få arbeta med rådgivning till chefer och individer, kartläggande samtal, hälsosamtal, missbruksärenden, lagstadgade undersökningar, vaccinationer, hälsoprofiler samt utbildningar bla i livsstil och hälsa, HLR-utbildning. Du kommer att fungera som kontaktperson mot våra kunder och arbetar i nära samarbete med kundansvarig.

Vi erbjuder
Är du intresserad av teamarbete, vill bidra till en välfungerande verksamhet och ett gott arbetsklimat så kan vi erbjuda dig ett intressant och utvecklande arbete med goda arbetsvillkor. Vi kan erbjuda ett arbete med stora möjligheter till självständigt arbete där du själv är med och planerar din tid.

Våra kunder efterfrågar hög kompetens hos sin företagshälsovård och vi prioriterar därför kontinuerlig utveckling och fortbildning samt handledning för våra medarbetare.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, gärna med vidareutbildning inom företagshälsovård och/eller erfarenhet av arbete inom företagshälsovård, alternativt med annan vidareutbildning som kan kompletteras.

I ditt arbete är du strukturerad och kan lätt anpassa dig efter situationen när så krävs. Du har en god kommunikativ förmåga, har lätt att skapa kontakt och gillar att arbeta både i team och självständigt. Du är konsultativ med stort fokus på att bygga relationer. Du är drivande, engagerad, initiativrik, förtroendegivande och trivs med att arbeta lösningsinriktat.

Välkommen med din ansökan till oss!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-12 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/22
Kontakt
  • Pernilla Wäringer, enhetschef, 0722-383943
Facklig företrädare
  • Monica Isaksson, vårdförbundet, 0702-285368
Publicerat 2024-01-15
Sista ansökningsdag 2024-02-25

Tillbaka till lediga jobb