Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 6, Thorax intensivvårdsavdelning

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Verksamhetsområde Thorax innefattar Thoraxoperation (Operation3), Thoraxintensivvård (TIVA), vårdavdelning (Avd 12/25) samt mottagning för Thoraxkirurgi.  Vi vårdar patienter som genomgått hjärt- eller lungkirurgi men även GUCH- kirurgi, det vill säga vuxna med medfödda hjärtfel. Hjärt- och lungtransplantation ingår i vårt uppdrag tillsammans med kardiologiska patienter med olika hjärtpumpar.

TIVA är en av landets mest högspecialiserade och högteknologiska intensivvårdsavdelningar. Avdelningen består av 14 intensivvårdsplatser. Vården bedrivs i nya och moderna lokaler. Här arbetar läkare, IVA-sjuksköterskor, undersköterskor samt fysioterapeuter i team kring patienten. Tillsammans är vi ca 120 medarbetare.

Vårt erbjudande

På TIVA erbjuds du en individuellt anpassad introduktion på cirka tre månader, efter detta erbjuds du handledning av en mentor. Vi har även kamratstödsverksamhet. Vi arbetar mot en karriärutvecklingsmodell för IVA. I takt med din kompetensutveckling kommer du att erbjudas intern vidareutbildning inom vår specialitet. Vi har ett nära samarbete med Utvecklingscentrum och Sahlgrenska akademin vid Göteborgs Universitet och erbjuder poängkurser i hjärtsjukvård.

Vi arbetar målmedvetet med vår arbetsmiljö och har två år i rad blivit utnämnda till årets arbetsplats.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad specialistsjuksköterska inom intensivvård. Det är meriterande med erfarenhet från liknade verksamhet men inget krav. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Maria Petersson, 031-3427499
  • Sektionsledare, Maria Samuelsson, 031-3421011
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Malin Lund, 031-3421011
Publicerat 2024-01-29
Sista ansökningsdag 2024-02-25

Tillbaka till lediga jobb