Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Psykiatri kognition och äldrepsykiatri

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om oss

Verksamhetsområde Psykiatri kognition och äldrepsykiatri är ett av fem vuxenpsykiatriska verksamhetsområden inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Verksamheten bedriver specialiserad psykiatrisk vård med inriktning mot minnesrelaterade sjukdomar, äldrepsykiatri, dövpsykiatri, omsorgspsykiatri och Huntingtons sjukdom. Verksamheten har cirka 200 medarbetare och är huvudsakligen lokaliserad i Mölndal där vi bedriver både öppen- och slutenvård. Verksamheten är forskningsintensiv och deltar aktivt i flera vårdutbildningar. Vi har ett nära samarbete med andra aktörer involverade i patienternas vård och omsorg. Med andra ord är det en kunskapsintensiv organisation där vi utför ett varierat och viktigt arbete och där det finns goda förutsättningar för personlig utveckling.

Centrum för Huntingtons sjukdom är ett tvärprofessionellt team som består av läkare, sjuksköterska, kurator,

arbetsterapeut, dietist, fysioterapeut, logoped, och neuropsykolog. Upptagningsområdet är hela Västra Götaland och Halland. Huntingtons sjukdom är en genetisk sjukdom som ger motoriska, kognitiva och psykiatriska symtom. Mottagningens målgrupp är personer med Huntingtons sjukdom, anlagsbärare och möjliga anlagsbärare som är i behov av medicinsk bedömning, samt deras närstående. Vi ger specialiserade insatser till våra patienter, arbetar konsultativt gentemot patientens nätverk, samt har ett pedagogiskt uppdrag. Vi har också uppdrag och medel att bedriva forskning och utveckling. Vi söker nu en psykolog som delar tiden mellan klinisk tjänstgöring och att utveckla vår FoU-verksamhet.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill arbeta som psykolog och FoU-koordinator på Centrum för Huntingtons sjukdom. Fördelningen kommer vara 40 % klinisk tjänstgöring och 60 % FoU-koordinator och forskning.

Som psykolog på CHS kommer du att träffa patienter, anhöriga, och patientens nätverk. Du kommer att medverka vid teambesök och ta emot individuella besök. Utöver detta har Centrum för Huntingtons sjukdom ett pedagogiskt uppdrag mot andra verksamheter, och även där kommer du vara delaktig. Du kommer att ha mer individuella kontakter där du bidrar med ett psykologiskt omhändertagande, psykoterapeutisk behandling, och diagnostiska överväganden vid psykiatriska symtom. Du kommer även att bidra med det psykologiska perspektivet i nätverksarbetet.

Som FoU-koordinator kommer du arbeta för att på ett strukturerat sätt driva och koordinera enhetens FoU-aktiviteter. Målet är att upprätta en organisation där vi systematiskt bedriver såväl kliniknära forskning, men också i samarbete med verksamhetens FoU-enhet bedriver läkemedelsprövningar. Vi ser även positivt på egen forskning inom ramen för uppdraget. Stor erfarenhet och kompetens finns kring forskning i verksamheten som helhet, och som FoU-koordinator kommer du ha gott stöd i övriga verksamheten.

Om dig

Du som söker är legitimerad psykolog. Följande är meriterande:

  • Erfarenhet av att arbeta inom vuxenpsykiatrisk verksamhet.
  • Erfarenhet av att arbeta med målgruppen.
  • Disputerad.
  • Annan erfarenhet av forskning eller som forskningsassistent.

Du är noggrann, strukturerad, har god administrativ förmåga och vana att hålla många bollar i luften. Du trivs med att arbeta självständigt, men har också god samarbetsförmåga.

Du visar respekt och har förmåga att skapa delaktighet. Lyhördhet och prestigelöshet är exempel på egenskaper vi värderar högt. Vi ser gärna att du är lösningsfokuserad och intresserad av att utveckla samt förbättra vården. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet.

Till dig som erbjuds tjänsten kommer utdrag ur Belastnings- och misstankeregistret beställas.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5182
Kontakt
  • Enhetschef Mikael Mide, 0700-825194
Facklig företrädare
  • Saco, Sara Griphammar, 031-3438752
  • Saco, Karolina Johansson, 031-3421000(växeltelefon)
Publicerat 2023-08-11
Sista ansökningsdag 2023-10-10

Tillbaka till lediga jobb