Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Dialysmottagning avd 130 Sahlgrenska

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

På dialysmottagningen Sahlgrenska gör vi dagligen skillnad för patienter som är i behov av dialys. Du erbjuds ett spännande arbete med nära patientkontakt där du skapar långvariga och goda relationer som kombineras med medicinsk teknik.

Här arbetar ett härligt gäng sjuksköterskor, undersköterskor tillsammans med läkare och andra professioner för att skapa god vård för patienter med kronisk njursjukdom. Som sjuksköterska har du tillsammans med en undersköterska omvårdnadsansvar för fyra till fem patienter. Vi arbetar utifrån ett personcentrerat arbetssätt med patienten i fokus för att skapa förutsättningar för patienten att delta i sin dialysbehandling. Till dialysmottagningen kommer patienter för dialysbehandling två till tre gånger i veckan. Vi utför även akuta dialysbehandlingar, plasmaferesbehandlingar och AB0-behandling inför njurtransplantation.

Om tjänsten

Mottagningen har öppet alla veckans dagar. På vardagar mellan klockan 07:00-20:00, lördag 07:00-16:00 och söndag mellan12:00-20:00. Vi tillämpar fasta scheman och arbetar endast var fjärde helg.

Det tar tid att lära sig hantera vår medicinska utrustning, därför får du som ny sjuksköterska minst åtta veckors upplärning med en erfaren sjuksköterska, som sedan fungerar som din mentor. Vi vill att du ska känna dig trygg och det finns alltid någon i närheten när du behöver stöd.

Varje vecka har mottagningen fortbildning där instruktören med föreläsningar i ämnen som är relevanta för mottagningen. Om intresse finns har du möjlighet att gå utbildning i njurmedicinska sjukdomar och omvårdnad på 22,5 hp avancerad nivå, på Göteborg universitet.

Vem söker vi?

Du är legitimerad sjuksköterska eller tar nu sjuksköterskeexamen. Det är meriterande om du har erfarenhet av njurmedicinsk vård. Du kommer att ingå i ett team där vi stöttar varandra, du har förmågan att samarbeta, är flexibel och tycker om att skapa långvariga och goda relationer. Vi letar efter någon som kan komplettera vårt arbetslag och fokus kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi intervjuar under annonseringstiden så registrera din ansökan redan idag. Har du några frågor är du varmt välkommen att höra av dig till oss.  

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det Kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4115
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Marianne Carlberg, 073-6601600
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Christina Sundin, 031-3421130
Publicerat 2023-05-30
Sista ansökningsdag 2023-06-27

Tillbaka till lediga jobb