Förvaltningen för kulturutveckling, Vitlycke museum

Kulturförvaltningen arbetar för ett fritt, rikt och starkt kulturliv i hela Västra Götaland. Vi främjar, stöttar och utvecklar Västra Götalands kulturliv tillsammans med kommuner, civilsamhälle och andra aktörer. Kulturförvaltningen ger tjänstepersonsstöd till regionens kulturpolitiska organ: Kulturnämnden och Styrelsen för kulturutveckling. Läs mer på vår webbplats vgregion.se/kulturforvaltningen.

För att utföra vårt uppdrag med konst, kultur, natur och kulturarv finns för kärnverksamheten två avdelningar, Konst och kultur samt Natur och kulturarv där respektive avdelning är uppdelad på ett flertal enheter. På avdelningen Natur och kulturarv finns de sex museer och besöksmål som förvaltningen driver. För att samordna tvärande frågor över hela förvaltningen arbetar vi i matris, där exempelvis vårt arbete med kommuner, barn och unga, samlingsförvaltning och Agenda 2030 ingår.

Vitlycke museum är ett kunskaps- och upplevelsecentrum för världsarvet Tanums hällristningar i närheten av Tanumshede. Museet är ett internationellt besöksmål och har verksamhet både utomhus vid hällristningarna, i Bronsåldersgården och inne i byggnaden. I vårt uppdrag ingår bl.a. att utifrån världsarvskonventionen och hällristningarna arbeta med information, program, visningar och kunskapsutveckling.

Vår programverksamhet ska göra det lätt att lära känna och få veta mer om hällristningarna och öka tillgängligheten till världsarvet, och museet fungerar därmed som en besöksportal för världsarvet. Utgångspunkten är i bronsåldern och hällristningsbilderna, men spänner över en 8 000 år lång epok av mänsklig närvaro i världsarvsområdet.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består i att sköta enklare hantverksaktiviteter och bågskytte i vår bronsåldersgård. Vi ser gärna att du har kunskaper inom olika hantverksområden och forntida hantverk, men det är inte något krav. Arbetsuppgifter som enklare skötsel och underhåll av gården och dess byggnader kan också förekomma.

Det finns möjligheter att hitta på nya vägar att förmedla hantverk och kunskap om du har med dig ett eget kunnande som kommer till sin rätt i gården. Du får utbildning av museets personal i början av säsongen där vi lär ut en grunduppsättning enkla hantverksaktiviteter och om museet och hällristningarna i världsarvsområdet.

Kvalifikationer

Eftersom många av våra besökare kommer från utlandet måste du kunna förstå och tala engelska. Jobbet innebär möten med många människor, så det är viktigt att du känner dig trygg i att jobba med andra människor och att kommunicera dina egna kunskaper såväl som om museet som världsarvet. Du har en god personlig mognad och tar ansvar för dina arbetsuppgifter och samarbetet med dina kollegor.

Hantverkskunskaper är meriterande.

För att jobba som aktivitetsledare ska du ha fyllt 18 år.
Tjänsten är en timanställning och sträcker sig från vecka 26 till och med vecka 32

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrigt

Innan överenskommelse om anställning vill vi att du uppvisar utdrag från belastningsregistret. Utdrag för arbete med barn i annan verksamhet än skola och barnomsorg finns att beställa via polisens e-tjänst.

Anställningsform Säsongsarbete
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Vecka 26
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad ca 60%
Ort Tanum
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4010
Kontakt
  • Monica Risenius, enhetschef, 0761-140387
  • Lars Strid, arkeolog, 0700-206126
Facklig företrädare
  • Eva Edsler. DIK, 0700-207634
  • Jimmy Nilsson, Vision, 0706-482300
Publicerat 2023-05-25
Sista ansökningsdag 2023-06-11

Tillbaka till lediga jobb