Habilitering & Hälsa, Dövteam, Göteborg

Habilitering & Hälsa erbjuder specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. Målet är att bibehålla och utveckla funktionsförmågan, skapa förutsättningar för en god hälsa och möjlighet att aktivt delta i samhället. Vill du göra skillnad för personer som har en funktionsnedsättning? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tillsammans har vi kraft att förändra.

Beskrivning
Hörselverksamhet är en samlad resurs för barn, ungdomar och vuxna med hörselskador/dövhet/dövblindhet. Verksamheten består av hörseldiagnostik, barn- och ungdomsverksamhet, vuxenverksamhet, dövteam, dövblindteam och alternativ telefoni.
Dövteam är ett regionalt specialistteam. Teamet erbjuder psykosocialt och pedagogiskt stöd till teckenspråkiga döva och personer med hörselnedsättning över 18 år, till deras familjer och anhöriga samt nätverket kring patienten. I teamet arbetar kuratorer och pedagoger med insatser för att möta varje persons unika behov. Tillsammans planeras och genomförs habiliterande insatser, individuellt eller i grupp. Teckenspråk används på arbetsplatsen, både kollegialt och i patientarbete.

Dövteam arbetar med råd och stöd, samtal, information och praktiskt kurativa och pedagogiska insatser. Vidare erbjuder teamet insatser syfte att främja delaktighet och tillgänglighet utifrån ett dövperspektiv för patient och närverket runt patient.  Arbetet sker främst på teckenspråk.
Insatser ges både på enheten och i patientens närmiljö. För att trivas hos oss behöver du uppskatta ett mobilt arbetssätt då insatserna ofta ges i den del av Västra Götalandsregionen där patienten bor.

Vi söker nu en kurator som vill arbeta hos oss tills vidare. Placeringsort kan diskuteras.

Arbetsuppgifter
Vi kan erbjuda dig ett stimulerande och spännande arbete tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor. Arbetet är flexibelt och arbetsuppgifterna varierande. Som kurator arbetar du tätt ihop med teamets pedagog. Du kommer arbeta med habilitering för döva, enskilt och i grupp. Som kurator kommer du att bedriva psykosocialt arbete, behandling i form av samtal, stödsamtal, informationsinsatser och praktiska kurativa insatser.
I arbetet ingår samverkan med vårdgrannar och myndigheter samt att ge information om och sprida kunskap kring personer med dövhet och de olika behov som finns hos målgruppen. Det är viktigt att du trivs med att arbeta både individuellt och i team, samt i samverkan med närstående, personal och/eller andra verksamheter i samhället.

Kvalifikationer
Du har socionomexamen, gärna med några års arbetslivserfarenhet som kurator. Mycket god teckenspråkskompetens är ett krav - du behöver kunna kommunicera obehindrat på teckenspråk.

Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter för personer med funktionsnedsättning i allmänhet, och dövhet i synnerhet, samt kunskap om aktuell lagstiftning är meriterande. Likaså är grundläggande psykoterapiutbildning motsvarande steg 1med inriktning mot KBT och legitimation som hälso- och sjukvårdskurator. 

Vi söker dig som har ett intresse för utvecklings- och förändringsarbete. Du behöver tycka om att arbeta teamorienterat och besitta en god förmåga till samarbete. Arbetet ställer krav på självständighet, initiativförmåga och flexibilitet.
Du har B-körkort då arbetsområdet utgörs av hela Västra Götaland och medför resor i tjänsten.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Intervjuer kan komma att ske löpande under rekryteringsperioden.

Övrigt
Inom Habilitering & Hälsa strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg eller Vänersborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3910
Kontakt
  • Tove Wrånge, enhetschef, 0706-407495
Facklig företrädare
  • Git Olofsson, Akademikerförundet SSR, 072-2063558
Publicerat 2023-05-17
Sista ansökningsdag 2023-06-07

Tillbaka till lediga jobb