Koncernkontoret, Koncernstab Digitalisering, Användarnära tjänster

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? Vill du vara med att bygga för framtiden? Vi söker tekniska specialister, som vill vara med att utveckla våra produkter inom telekom så att den klarar av framtidens nya funktioner och det behov som finns i våra olika verksamheter.   

Vi är en av Sveriges största IT-organisationer. Hos oss får du tillgång till ett kontaktnät med personer som har lång erfarenhet och hög kompetens inom en stor och komplex IT-miljö.  Vill du vara med och skapa värde för västra götalandsregionens hälso- och sjukvård, personal, patienter och medborgare? Då är det dig vi söker.  

Ditt uppdrag

Som teknisk specialist kommer du ingå i vårt telekom team som ansvarar för drift, underhåll, utveckling samt förvaltning av våra fyra produktområden Vi söker dig som har en fördjupad kompetens och intresse att arbeta inom området telekom. Du driftsätter samt tar fram nya tekniska lösningar eller förändringar, installerar och underhåller. Förebygger och åtgärdar kvalitets- och säkerhetsbrister, arbetar med management- och övervakningsverktyg för infrastrukturen. I rollen arbetar du båda med implementation och förvaltning av olika förmågor som tillhör produkten. 

Produktområdet

Vi ansvarar för att telefonsamtal når rätt mottagare i rätt tid. Telefonsamtalet är verksamhetens viktigaste kommunikationssätt och kan vara skillnaden mellan liv och död. Även larm- och meddelandefunktioner är viktiga för våra verksamheter då dessa får personal att agera i allvarliga situationer så som hjärtstopp eller akuta kejsarsnitt.  

Säkra kommunikationer omfattar bl.a. Rakel, Säker Digital Kommunikation och Mission Critical-lösningar. Funktioner som skall fungera i vardagen liksom vid allvarlig händelse eller när det är kris.   

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi kan ge dig en kreativ arbetsmiljö där vi hela tiden strävar emot att ligga i framkant vad gäller både teknik och kompetens. Vi vill vara en lärande organisation och arbetar kontinuerligt med återblickar och ständiga förbättringar, därför är det naturligt att dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter. Du blir del av en fantastisk kultur med vänliga, drivna och begåvade kollegor. 

Som en av Sveriges största IT-organisationer finns goda utvecklingsmöjligheter och vi arbetar med individuella utvecklingsplaner för alla medarbetare.  

Vi kan erbjuda dig en förändringsinriktad och händelserik arbetsplats där du som medarbetare har möjlighet att bidra till utvecklingen för att skapa mervärde och vi är inne i en mycket spännande fas där vår plan är att om cirka 5-7 år ersätta vår befintliga trådlösa infrastruktur med en 5G-infrastruktur, där vi själva är operatör och ansvarar för leveransen av telefoni, larm och meddelanden.  

Det görs för att vi vill kunna hjälpa våra verksamheter att bli mer mobila och skapa effektiva digitala verktyg. Detta är för oss det viktigaste arbetet vi har framför oss och kommer göra en stor skillnad för våra användare. Vi ändrar om våra arbetsmetoder och går mer mot det Agila arbetssättet. Så vi ser att det är helt rätt att komma in just nu 

Du kommer få en lyhörd och coachande chef som värdesätter ditt välmående, din kompetensutveckling och din personliga utveckling. 

Västra Götalandsregionen erbjuder flexibla arbetsformer utifrån verksamhetens förutsättningar och det finns möjlighet att kombinera arbete från våra kontor och på distans. Vi har kontor i Göteborg, Mölndal, Skövde, Borås och Vänersborg.

För att lyckas i rollen behöver du:

För rollen som teknisk specialist har du relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande kompetens där du arbetat med utveckling och drift av IT infrastruktur.  Du har en bred IT-bakgrund och erfarenhet av att planera och leverera moderna IT-lösningar.  

Du är van att arbeta med rutiner och arbetsflöden som underlättar för verksamheten. 

Du har god analytisk förmåga och en förståelse för tekniska lösningar och användarnas behov och dess påverkan.  

Din personliga inställning väger tungt, men vi ser att det är meriterande om du har erfarenhet av: 

 • Server och databas drift 
 • Automation 
 • Arbete inom offentlig förvaltning 
 • Arbete med stora växlar 
 • ITIL och Agila arbetsmetoder 

Extra meriter är om du har erfarenhet av CCNA Voice eller liknande erfarenhet, CCNA Routing & switching eller liknande erfarenhet. Ascom Dect system, Voice Gateways, SIP protokoll, Infoblox.

Ditt arbete kommer beröra viktiga frågor som rör allas våra liv, då vi arbetar med att utveckla IT-lösningar för hälso- och sjukvård.  Vi ser att du har ett stort intresse för digitalisering och ny teknik.  Du är noggrann och van vid att ta eget ansvar och behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift. 

Tjänsten kan bli säkerhetsklassad vilket ställer krav på svenskt medborgarskap. Körkort är ett krav då vi arbetar inom hela regionen. 

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

 • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
 • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
 • Feedback bidrar till vår utveckling.

Övrigt
Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter.

Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Läs om våra förmåner: Förmåner - Västra Götalandsregionen (vgregion.se)

Läs mer om vår verksamhet här: http://www.vgregion.se/om-vgr/

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse​
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås, Mölndal, Skövde eller Vänersborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3889
Facklig företrädare
 • Vision: Jeanette Hansson, 0767-742849
 • Akavia, SACO: Stig Holmlund, 0709-512345
 • Sv Ingenjörer: Yvonne Jagersjö, 073-8048765
Publicerat 2023-05-16
Sista ansökningsdag 2023-06-04

Tillbaka till lediga jobb