Sjukhusen i väster, Psykiatrimottagning Stenungsund

Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus –
Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Högsbo närsjukhus och Kungälvs sjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.

Beskrivning
Psykiatriska mottagningen Stenungsund är en trevlig öppenvårdsenhet med Stenungsunds och Tjörns kommuner som upptagningsområde. Arbetsplatsen ligger i centrala Stenungsund, alldeles intill havet. Det finns goda kommunikationer med kollektivtrafik och bil, vilket gör det lätt att ta sig hit. Vi är omkring 30 personer som arbetar här.

Vårt uppdrag är bedömning, utredning och behandling på specialistpsykiatrisk nivå. Vi som arbetar här har olika grundprofession såsom; sjuksköterskor, psykologer, läkare, sekreterare, kuratorer, sjukgymnast, rehabkoordinator och arbetsterapeuter. Vi är indelade i två allmänpsykiatriska team och ett psykosteam.

Vi samarbetar även med våra två avdelningar i heldygnsvården, våra DBT- och ätstörningsmottagningar, våra systermottagningar i Ale och Kungälv samt med våra BUP-mottagningar.

Denna tjänst är förlagd i Psykosteamet, som består av två sjuksköterskor, två skötare, en kurator, en psykolog och en läkare. Patienterna har tillgång till fysioterapeut och arbetsterapeut vid behov.

Psykosteamet erbjuder kvalificerad vård och behandling. Vårt utbud är brett och personcentrerat. Mottagningen är en av de ledande mottagningarna i landet, vilket bland annat bekräftats i patientenkäter.

Arbetsuppgifter
Som sjuksköterska på mottagningen arbetar du med bedömning och behandling av våra patienter tillsammans med andra professioner i vårt psykosteam. Vi har ett gemensamt ansvar för kvalitetssäkring och förbättringsarbete. Hjälpsamhet och kollegialt stöd är centrala ledord för verksamheten. Som sjuksköterska står du för omvårdnadsperspektivet och arbetar självständigt gällande exempelvis kvalificerade, individuella bedömningar. Rådgivande och behandlande samtal är en viktig del, samt läkemedelsuppföljningar och telefonrådgivning. Som sjuksköterska har du långa kontakter med våra patienter och bygger upp en förtroendefull relation över tid. Du behöver kunna anpassa arbetsdagen efter vad som händer i verksamheten och våra patienters skiftande behov.

I arbetet ingår också att möta våra patienters närstående och barn. Vi arbetar i nära samarbete med kommunen, för att kunna erbjuda patienterna ett så flexibelt omhändertagande som möjligt. Vi vill också gärna ha en person som kan tänka sig att vara med och leda/starta upp olika gruppbehandlingar för både patienter och deras närstående. Inom ramen för verksamhetens uppdrag finns goda möjligheter att utveckla de intressen och/eller kvalifikationer som den enskilde medarbetaren har. Vi erbjuder goda möjligheter till utbildning och kompetensutveckling.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning i psykiatri eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Erfarenhet av psykiatrisk öppenvård är meriterande liksom grundläggande psykoterapiutbildning. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Som person är du ansvarsfull och har lätt för att samarbeta. Du har förmåga att anpassa dig till rådande omständigheter och att vara kreativ när det gäller utveckling av arbetet.

Tjänsten innebär en del resande, både ut i kommunerna och till Kungälvs sjukhus där vår heldygnsvård är belägen. Du måste därför ha körkort.

Övrigt
Vi begär utdrag ur misstanke- och belastningsregistret på alla som erbjuds anställning inom Verksamhet Psykiatri.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stenungsund
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3823
Kontakt
  • Nina Pedersen, enhetschef, 076-5371095
  • Cilla Fjellsson, teamledare Psykosteamet, skötare, 0303-241142
  • Ann-Marie Färdig, psykiatrisjuksköterska, 0769-402668
Facklig företrädare
  • Anders Karlsson, Vårdförbundet, 0303-98958
Publicerat 2023-05-23
Sista ansökningsdag 2023-06-06

Tillbaka till lediga jobb