Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Beroendemottagning Hisingen

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Beroendemottagning Hisingen är en av två basmottagningar inom Göteborg. Mottagning vänder sig till vuxna personer (från 18 år) som har en psykiatrisk problematik i kombination med ett beroende av alkohol, läkemedel eller narkotika som kräver specialistsjukvård. Hos arbetar vi tvärprofessionellt.

Mottagningen erbjuder utredning, bedömning, återfallsprevention, samtalsbehandling och samtalsstöd på olika nivåer men även farmakologisk behandling. Det finns möjlighet till handledning och utbildning utifrån uppdraget.

Inom Verksamhet Beroende pågår en verksamhetsförändring där nuvarande basmottagningar Beroendemottagning Hisingen och Beroendemottagning Olskroken kommer kompletteras med en resursverksamhet. Resursverksamheten kommer arbeta med tidsbegränsade och specifika uppdrag. 

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska på Beroendemottagning Hisingen är ditt arbete flexibelt med både patientkontakter, teamarbete och samverkan. I din sjuksköterskeroll kommer du tillsammans med teamet arbeta med patienters förändringsprocess. I det dagliga arbetet ansvarar du för de vanligt förekommande medicinska insatser som utförs på mottagningen och tillhör sjuksköterskeprofessionen, det kan till exempel vara medicinutdelning, rådgivning, hälsosamtal med mera.

Vi ser gärna att du som sjuksköterska vill utvecklas hos oss och det finns goda möjligheter till utbildningar, handledning och professionsutveckling. På mottagningen arbetar vi med ett MI-baserat (Motiverande samtal) arbetssätt som du också kommer erbjudas utbildning i.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och vi ser gärna att du har vidareutbildning inom psykiatri. Har du tidigare erfarenhet av arbete med missbruksproblematik inom psykiatrisk öppenvård är det meriterande.

Arbetets varierande karaktär förutsätter att du är självgående, flexibel och stabil. I kontakt med patienter, samverkanspartners och vid teamarbete är det viktigt att du har god samarbetsförmåga och empati. Du förväntas kunna arbeta strukturerat och har förmåga att analysera och förmedla din analys/bedömning till övriga teammedlemmar.  

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi värnar om ett arbetsklimat som bygger på ett engagemang, en positiv grundinställning samt nyfikenhet och intresse.

Du välkomnas till en sjuksköterskegrupp med bred kompetens!

Läs mer på: http://www.sahlgrenska.se/sv/SU/Omraden/2/Verksamhetsomraden/Beroende/

Intervjuer kommer att ske fortlöpande.

Välkommen med din ansökan!

Tillsammans för patienten - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg, Hisingen
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3710
Kontakt
  • Sektionsledare, Matilda Hansson, 070-0825699
  • Enhetschef, Darko Pankovski, 031-3433600
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Gustaf Ahlqvist, 072-2074188
Publicerat 2023-05-10
Sista ansökningsdag 2023-06-07

Tillbaka till lediga jobb