NU-sjukvården, Vuxenpsykiatri, Öppenvårdsmottagning psykos Trollhättan

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 000 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

På vår mottagning i Trollhättan får du ett spännande uppdrag i team! Här väntar vi, det vill säga kurator, läkare, medicinska sekreterare, psykolog, hälsopedagog, skötare, och sjuksköterskor på en ny arbetsterapeut. Kanske är det du?

Beskrivning
Vårt arbete bygger på samarbete och ömsesidigt förtroende mellan patient och vårdpersonal där patientens vårdbehov står i första rummet. Viktiga värderingar för oss är patienten i fokus samt tillgänglighet, gott bemötande och patientupplevd kvalitét.

Vårt uppdrag är att erbjuda psykiatrisk specialistvård till vuxna personer med psykossjukdom eller autismspektrumtillstånd med samsjuklighet.

Vår utgångspunkt är att se till hela personens situation och hälsotillstånd. Vi behöver vara nyfikna på vem det är vi möter för att kunna erbjuda god vård. Med patienten i fokus samverkar vi med såväl vuxenpsykiatrins övriga enheter som med vårdgrannar och patientens personliga nätverk.

Arbetsuppgifter
Som arbetsterapeut hos oss kommer du att ha mycket varierande arbetsuppgifter. Såsom att utreda, bedöma och behandla patienten efter dennes behov. Arbetet sker individuellt eller i grupp. Primära arbetsuppgifter består av funktion/aktivitetsbedömningar, arbetsförmågebedömningar, utprovning och förskrivning av kognitiva hjälpmedel, struktur i vardagen. Vid behov utförs arbetet i den enskildes närmiljö och hembesök hos patienten är vanligt förekommande. Du kommer att vara en fast vårdkontakt för att antal av teamets patienter, detta innebär att du är patientens närmsta kontakt på mottagningen. För psykospatienterna arbetar vi enligt case management modellen.

Kvalifikationer
Legitimerad arbetsterapeut och gärna med erfarenhet av vuxenpsykiatri. Erfarenhet av att arbeta med psykosproblematik, vidareutbildning inom psykiatri är särskilt meriterande.

Körkort är ett krav då arbetet innefattar hembesök hos patienter i deras hem.

Som person är du ansvarstagande, strukturerad, ordningsam, kreativ och intresserad. Du har god samarbetsförmåga. Du tycker om att arbeta självständigt och i team. Du är positiv och engagerad och vill bidra till att mottagningens arbete och rutiner utvecklas i rätt riktning. Vi arbetar i en tempofylld och föränderlig vardag och det är viktigt att du kan hantera den på ett sätt som gagnar verksamhet och din egen återhämtning. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
Vi intervjuar löpande under hela ansökningstiden.

Vid tillsättning av tjänst inom psykiatrin begär vi alltid utdrag ur Misstanke- och belastningsregistret. Denna förfrågan sköts av arbetsgivaren.

NU-sjukvården erbjuder de anställda friskvårdsbidrag samt fri hälso- och sjukvård.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3609
Kontakt
  • Anette Hecktor, Enhetschef, tel.010-4355981
  • Susanne Spjuth, Teamledare , tel.010-4355985
Facklig företrädare
  • Terese Palmberg, Sveriges Arbetsterapeuter, vxl.010-4350000
Publicerat 2023-06-07
Sista ansökningsdag 2023-06-21

Tillbaka till lediga jobb