Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 1

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Om oss 

Verksamhetsområdet AnOpIva neonatal barn består av tre större delar Operation 1 barn, Intensivvårdsavdelning barn och Neonatalverksamheten (Intensivvårdsavdelning neonatal 316, familjevårdsavdelning, neonatal sjukvård i hemmet, neonatal mottagning och neonatalt transportteam).

Verksamheterna erbjuder högspecialiserad barnsjukvård i världsklass till alla barn, från de allra minsta, mycket för tidigt födda till de större, nästan vuxna, barnen. Vi har ett utmanande uppdrag och spetskompetens för att arbeta med alltifrån enklare insatser till det mest avancerade och livsavgörande.

Drottning Silvias barnsjukhus är centrum för transplantationer på barn och har ett stort NHV-uppdrag inom barnhjärtkirurgi. AnOpIva bedriver vård inom alla barnmedicinska specialiteter. På vår operationsavdelning utförs operationer inom de flesta kirurgiska områden. I vårt nybyggda barnsjukhus erbjuder Operation 1 barn sju toppmoderna högteknologiska operationssalar. Intensivvårdsavdelning barn har 16 fullutrustade platser inklusive fyra isoleringsrum. Här bedrivs all slags intensivvård utom avancerad brännskadeintensivvård. Vi har också ansvar för akuta uppdrag på hela barnsjukhuset dygnet runt.

Neonatalverksamheten bedriver avancerad neonatal intensivvård för barn födda från graviditetsvecka 22 och fram till fullgången tid. Familjevårdsavdelningen vårdar barn som kräver övervakning och extra omsorg. Neonatal hemsjukvård erbjuds främst till prematurfödda barn som efter sjukhusvistelsen behöver fortsatt stöd i hemmet. Neonatal mottagning följer upp barnen till förskoleåldern. Sedan 2018 finns en neonatal transportorganisation som är bemannad dygnet runt.

Sahlgrenska sjukhuset har Nordens största förlossningsverksamhet, 2022 nästan 9000 förlossningar, med regionalt och nationellt uppdrag för specialförlossningar.

Helt nyligen togs det första spadtaget på Förlossnings- och Neonatalhuset som beräknas vara klart 2028 och kommer att ge fantastiska möjligheter till samvård mellan barn och föräldrar.

Hos oss arbetar alla kompetenser tillsammans för att ge den bästa vården till våra patienter. Vi arbetar patientcentrerat kring barnen och deras familjer. Drottning Silvias barnsjukhus är en del av Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Forskning, undervisning och kvalitetsutveckling utgör en stor och viktig del i vår verksamhet. Vi arbetar både med egna, nationella och internationella projekt.     

Vad erbjuder vi dig?

Goda möjligheter till utbildning och utveckling erbjuds inom ramen för Sahlgrenska Universitetssjukhusets och Västra Götalandsregionens chefsutvecklingsprogram.

Arbetsbeskrivning 

Som verksamhetschef för AnOpIva och Neonatal Barn ingår du i ledningsgruppen för Område 1 som omfattar Drottning Silivas barnsjukhus och Kvinnosjukvården, vilket är ett av Sahlgrenska Universitetssjukhus sex områden. Du är direkt underställd områdeschefen. Förutom verksamhets-, ekonomi och personalansvar förväntas du tillsammans med din ledningsgrupp utveckla och forma verksamhetens organisation.

Du förväntas driva verksamhetens utveckling, frågor inom vård, utbildning och forskning inom sjukhuset och gentemot externa intressenter. Samverkan med inremitterande kliniker är centralt, liksom kontakter och nära samarbete såväl inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset som med externa aktörer. Övergripande uppdrag för Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Västra Götalandsregionen kan också komma att ingå.

Vi söker dig som kan driva och utveckla verksamheten mot uppställda mål utifrån patientfokus och arbetar med ständiga förbättringar. Du har förmågan att påverka, inspirera och ge förutsättningar för delaktighet, utveckling och lärande. Du tar beslut och initiativ, är drivande, ansvarstagande och ser till helheten. Vidare följer du upp och analyserar verksamhetens resultat och kvalitet. Du slutför arbeten och åstadkommer resultat. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift och vara tydlig i din kommunikation.

Målet är att Drottning Silvias barnsjukhus skall ha en AnOpIva/Neo enhet som är ledande såväl nationellt som internationellt avseende forskning, kvalitet, kompetens och resurseffektivitet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.      

Vem söker vi? 

Vi söker dig som är legitimerad läkare och med chefserfarenhet inom hälso- och sjukvårdsområdet. Du har även erfarenhet av ledarskap i en politisk styrd organisation.

Det är meriterande om du har erfarenhet av forskning och genomgången forskarutbildning önskvärd. Är du överläkare är detta meriterande.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.   

Varmt välkommen med din ansökan! 

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3557
Kontakt
  • Områdeschef, Kate Abrahamsson, 070-8955384
Publicerat 2023-05-05
Sista ansökningsdag 2023-06-01

Tillbaka till lediga jobb