Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 4, Medicinsk Fysik och Teknik

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Vill du bli del av en organisation där vi jobbar med att vårda, forska och rädda liv? Nu söker vi dig som har erfarenhet som teknisk IT-projektledare och som vill leda utvecklingsteamet vid en av våra laboratoriemedicinska verksamheter.

På Sahlgrenska Universitetssjukhuset finns kompetensen att utföra de allra mest avancerade behandlingar och ingrepp som dagens medicinska utveckling tillåter. Det innebär att vi också har den senaste medicinska tekniken.

Vi på enheten för Medicinsk Teknik Medicinska Informationssystem (MTMIS) är en enhet på cirka 45 medarbetare som på olika sätt hanterar informationsteknik och informationssystem kopplade till moderna medicintekniska produkter på sjukhuset. En viktig del av arbetet är att stödja vårdgivaren i dennes ansvar för medicinska informationssystem (MIS) för att möta den snabba utvecklingen inom MIS-området, både kliniskt och inom forskning. Vi ansvarar bland annat för MIS-delen av IS/IT och Laboratorieinformationssystem (LIS) för de olika laboratoriemedicinska verksamheterna på Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Södra Älvsborgs Sjukhus, Norra Älvsborgs länssjukhus och Sjukhusen i väster.

Vad ingår i jobbet?

Som teknisk mjukvaruprojektledare leder du det fortsätta arbetet med utvecklingen av ett egentillverkat laboratorieinformationssystem (LIS). Ditt ansvar är att med teamet planera för och genomföra kravarbete, riskhantering, utveckling, test, integration, dokumentation och driftsättning av kommande releaser enligt vår mjukvaruutvecklingsprocess. Arbetet innebär också att se till att nya funktioner av systemet levereras med rätt kvalitet, i rätt tid och inom givna budgetramar utifrån styrgruppens beslut samt att regelbundet rapportera till styrgrupp.

Som ledare har du ett driv och entusiasm som engagerar teamet och skapar arbetsglädje. Du är lyhörd och uppskattar att lyssna på medarbetares input och är duktig på att bygga relationer. Du är van att arbeta organiserat med tydlig struktur och kan se både detaljer och helheten i ett projekt. Du arbetar aktivt med kommunikation för att skapa transparens mellan både medarbetare inom utvecklingsteamet, styrgrupp, beställare och användare av systemet.

Det dagliga arbetet utförs i nära samarbete med den användande verksamheten och även med regionens IS/IT organisationer.

Tjänsten är ett vikariat på heltid fram till 30 april 2024 med möjlighet till förlängning.

Vem söker vi?

Du har flera års erfarenhet som mjukvaruutvecklare alternativt projektledare inom IT-sektorn med bakgrund som systemvetare eller ingenjör, alternativt annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet som Scrum Master eller motsvarande inom mjukvaruutveckling är nödvändigt för att kunna både leda och följa utvecklingsarbetet. Erfarenhet av att använda GitLab eller liknande verktyg är meriterande.

I denna tjänst är det ett krav att du kan kommunicera på svenska och engelska såväl muntligt som skriftligt.

Du är stabil och trygg i dig själv och tydlig när du kommunicerar. Du har inga problem med att själv planera, prioritera och kan vara flexibel när det behövs i ditt arbete. Du är bra på att se helheten och är kreativ när det kommer till att lösa problem. Du trivs också med teamarbete och har lätt för att samarbeta. Tillsammans med oss andra i teamet är du mån om att leverera en god service och kvalitet.

Vi kommer att intervjua löpande så sök gärna redan idag! Är det något du funderar på så är det bara och höra av sig!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3534
Kontakt
  • Enhetschef, Peter Embervik , 073-5583206
Facklig företrädare
  • Sveriges ingenjörer, Iowan Hedendahl, 031-3436675
  • Vision, Eva-Lotta Yngvesson, 072-2051106
Publicerat 2023-05-04
Sista ansökningsdag 2023-06-18

Tillbaka till lediga jobb