Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Barnhjärtcentrum avdelning

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vill du också vara med när vi bygger framtidens barnhjärtsjukvård? Vi söker sjuksköterskor som vill bli experter!

Om oss

På Barnhjärtcentrum får du använda hela din kompetens i en spännande verksamhet med både medicinsk och kirurgisk specialitet. Vi vill bli ännu fler för att möta framtidens behov i nationell högspecialiserad vård och söker därför barnsjuksköterskor/sjuksköterskor som vill vara med i den utvecklingen!

På Barnhjärtcentrum avdelning vårdar vi barn från hela landet i samband med hjärtoperation, hjärtkateterisering, hjärttransplantation samt övriga utredningar och behandlingar av barn med hjärtsjukdom. Barnhjärtcentrum på Drottning Silvias barnsjukhus är ett av Sveriges två centra med uppdraget nationell högspecialiserad vård i barnhjärtkirurgi.

Vi arbetar med PatientNärmre Vård där ett tydligt teamarbete mellan olika professioner ger oss förutsättningar för att skapa värde för patienten. Farmaceuter, servicevärdar och administrativ personal avlastar sjuksköterskan med arbetsuppgifter som inte är patientnära, vilket ger stort utrymme för professionell omvårdnad. 

Vad kan vi erbjuda dig?

Utbildningsinsatser är en naturlig del av vår vardag och vi håller oss kontinuerligt uppdaterade om det senaste inom vård och teknik som rör vår specialitet. Om du inte har specialistutbildning så finns det möjlighet till sådan inom ramen för en utbildningstjänst så småningom. Vi använder Individuell schemaplanering (ISP) för hälsosamma arbetstider. 

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska hos oss ansvarar du för omvårdnaden av barn och ungdomar som vårdas i samband med utredning eller behandling av medfödd eller förvärvad hjärtsjukdom. Du arbetar i team tillsammans med andra sjuksköterskor, barnsköterskor, läkare och andra vårdprofessioner så vi erbjuder dig ett omväxlande och stimulerande arbete med mycket arbetsglädje.

Som ny sjuksköterska på avdelningen möts du av ett skräddarsytt introduktionsprogram utifrån dina förutsättningar samt verksamhetens målsättningar och kunskapskrav. Efter introduktionsperioden kommer du att ha stöd av kompetenta och erfarna mentorer, som fortsätter att handleda dig så att du får komma till din rätt professionellt. 

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, gärna med specialistutbildning inom barn och ungdomsvård och med arbetslivserfarenhet. Det är meriterande om du har erfarenhet av vård av barn på sjukhus och/eller magisterexamen. 

Vi söker dig som tycker det är roligt att få följa patientens hela vårdförlopp. Du visar engagemang och vilja i ditt arbete och är intresserad av att bidra till utvecklingen av vår verksamhet. När vi fattar beslut om anställning ser vi självklart till personlig lämplighet. Vi värdesätter bland annat dig som har ett gott bemötande till patienter, anhöriga och medarbetare. Vi vill att du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra.

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-06-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3352
Kontakt
  • Sofi Andersson Stavridis, Avdelningschef, 031-3435627
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Josefin Meldo, 031-3434523
  • Kommunal, Martina Pålsson , 031-3435648
Publicerat 2023-05-02
Sista ansökningsdag 2023-06-11

Terug naar vacatures