Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Plastikkirurgi, Avdelning 27

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Vilka är vi?

På avdelning 27 träffar du barn och ungdomar som genomgår planerad plastikkirurgi, men också andra kirurgiska ingrepp som utförs på Sahlgrenska. Vi bedriver nationell högspecialiserad vård där många av barnen återkommer flera gånger under uppväxten. Våra patienter är främst barn med kraniosynostoser, läpp-käk-gomspalter, kärlmissbildningar och barn som behöver rekonstruktionskirurgi. Våra patienter är allt från 3 månader till 18 år och vi är den enda plastikkirurgiska verksamheten i regionen.

Kännetecknande för vår verksamhet är korta vårdtider och i grunden friska patienter. Hos oss finns möjligheten att lägga den tid som behövs på varje barn. Som sjuksköterska har du ett nära samarbete med läkare, psykolog, undersköterskor och dina kollegor, där du ansvarar och leder omvårdnadsarbetet, självklart med barnperspektivet i fokus. Vi inkluderar och stödjer föräldrarna och familjen i vården av deras barn.

Vi är en liten avdelning med ett gott gäng som är måna om vår arbetsmiljö, vilket innebär att du aldrig arbetar själv som sjuksköterska. Vi får möjlighet att utveckla våra kompetenser varannan tisdag då vi  har föreläsningar på avdelningen av bland annat psykolog och kirurger. På fredagar samlas vi kring en gemensam lyxig frukost vilket ökar gemenskapen mellan våra enheter. Vi har ett nära samarbete och är hopslagna över helgerna med vår andra slutenvårdsavdelning avdelning 14, som bedriver plastikkirurgisk vård för vuxna.

Just nu står vi inför en expansionsfas inom barnsjukvården på Sahlgrenska. Det kommer att ske en spännande utveckling de närmsta åren och vi önskar bli fler sjuksköterskor som vill utvecklas med oss!

Vem söker vi?

Vi söker nu efter en lekfull, engagerad legitimerad sjuksköterska till vårt team. Har du en specialistutbildning inom hälso- och sjukvård för barn och unga eller tidigare erfarenhet är det plus i kanten. Du behöver dock inte ha arbetat med barn och ungdomar sedan tidigare, utan vi ser det som viktigast att du är kreativ, noggrann och lyhörd med hjärta för barn.

Oavsett om du är nyutbildad sjuksköterska eller har tidigare erfarenhet kommer du att erbjudas introduktion under dina första veckor med möjlighet till förlängning, då det är viktigt att du känner dig trygg i ditt arbete. När du efter en tid känner dig redo för att ta nästa steg så finns det möjlighet till individuell fördjupning inom våra diagnosgrupper. Det finns även möjlighet till forskning då det är en stor del av vårt verksamhetsområde.

Om du har planer på att läsa specialistutbildning inom hälso- och sjukvård för barn och ungdomar i framtiden så kommer vi stödja dig i den processen, då det är viktigt att du får utvecklas inom det du arbetar med.

Vi längtar efter vår nya kollega!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i en extra satsning, vårt pediatriska kliniska basår. Det kliniska basåret är obligatoriskt och pågår under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning samt möjlighet till att fördjupa sig i någon specifik vårdprocess på avdelningen.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2446
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Angelica Malmgren, 031-3427498
  • Vårdenhetschef, Pernilla Vallencant, 031-3423307
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Susanne Reuterberg, 0761-274544
Publicerat 2023-03-24
Sista ansökningsdag 2023-04-14

Tillbaka till lediga jobb