Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Transfusionsmedicin NU

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Regional laboratoriemedicin tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset, område 4 och har ett tydligt samordningsuppdrag för hela Västra Götalandsregionen. Organisationen består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården.

Verksamhetsbeskrivning

Transfusionsmedicin NÄL/Uddevalla sjukhus har cirka 20 medarbetare och vi arbetar med alla delar inom transfusionsmedicin, blodgivning, komponentlab och immunhematologi. Vi förser NU-sjukvården med blodkomponenter och transfusionsmedicinsk diagnostik. NU-sjukvårdens upptagningsområdet omfattar cirka 280 000 invånare.

Komponentberedning, blodgruppering och antikroppsutredningar sker enbart på NÄL. Blodgivning, BAS-test (Blodgrupps- och Antikropps Screening-test) och utlämning av blodkomponenter sker på båda sjukhusen.

Transfusionsmedicin NÄL Uddevalla ingår i Klinisk immunologi och transfusionsmedicin Sahlgrenska Universitetssjukhuset som en av 6 enheter där övriga är placerade inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset och  Södra Älvsborgs sjukhus.

Vad erbjuder vi dig? 

Som sjuksköterska hos oss på Transfusionsmedicin arbetar du i blodgivningsverksamheten, GeBlod. Vår verksamhet präglas av hög kvalitésäkring och vi ställs ständigt inför nya utmaningar och krav på utveckling. Verksamheten riktar sig mot allmänheten och dess vilja att på frivillig basis göra en viktig samhällsinsats genom att donera blod. God service och ett gott bemötande av våra givare står ständigt i fokus.

Arbetsbeskrivning 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att utföra blodgivning, provtagning och aferesgivning på blodgivare och att bedöma och ta ställning till blodgivarens hälsodeklaration utifrån enskilda samtal. Du svarar på medicinska frågor, handlägger provsvar och dokumenterar i enhetens datasystem, ProSang. Du är även delaktig i arbetet med att kontakta och boka blodgivare. Du har möjlighet att medverka vid event och aktiviteter för rekrytering av blodgivare. 

Vem söker vi? 

Du som söker är legitimerad sjuksköterska, gärna med erfarenhet från tidigare arbete på Transfusionsmedicin.

Du behöver vara kvalitetsmedveten, noggrann och trivas med ett arbete som innebär tempoväxlingar. Du inger förtroende och ser på andra människor med intresse och välvilja. Vidare ser vi att du trivs med att både arbeta i team och självständigt. Hos oss är det viktigt att du som medarbetare känner dig delaktig, tar initiativ och engagerar dig för att vara med att tillsammans utveckla verksamheten. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vårt arbete kräver att du ska kunna utrycka dig väl på svenska i tal och i skrift.

Stor vikt läggs även på personlig lämplighet.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande under annonseringstiden.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset 

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det Kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan/Uddevalla
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2371
Kontakt
  • Enhetschef, Emma Gustafsson, 010-4353021
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Mikael Karlsson, 010-4353023
Publicerat 2023-03-20
Sista ansökningsdag 2023-04-03

Tillbaka till lediga jobb