Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Beroende, Avdelning 363

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om oss

Avdelning 363 beroende unga vuxna är den enda i sitt slag för målgruppen unga vuxna med substansbruk med eller utan samsjuklighet i Västra Götalandsregionen. Vårt uppdrag är att erbjuda högspecialiserad vård regionalt vilket innebär att vi tar emot patienter från hela Västra Götalandsregionen.

Våra patienter är i åldersgruppen 16-21 år som är i behov av  abstinensbehandling och psykiatriskt stabiliserande insatser. Avdelningen har åtta vårdplatser och vi tar emot patienter för såväl akut som planerad vård. Vårdtiden är individuellt anpassad men brukar vanligtvis uppgå till ca 10 dagar.

På avdelningen arbetar vi i team där det ingår sjuksköterska, skötare, läkare och kurator. Vi har alltid den unges behov i centrum och samarbetar med den unges nätverk och berörda samverkanspartners. Vården är en del i en vårdkedja för unga vuxna. Vi är en utåtriktad och dynamisk verksamhet och har därför många samarbetsytor med andra verksamheter.

Enheten är belägen i fina lokaler på Östra sjukhuset i Göteborg.

Vad kan vi erbjuda dig?

Du kommer erbjudas goda utvecklingsmöjligheter då vi prioriterar kompetensutveckling. Vi erbjuder regelbundet utbildning i exempelvis motiverande intervju (MI), Återfallsprevention  (ÅP), beroendelära och samsjuklighet. Vi har regelbunden handledning med extern handledare. Vi har ett femveckorsschema med tjänstgöring två helger av fem. När du börjar hos oss får du en individuellt anpassad introduktion.

Vi har en bra dynamik och trivsel i arbetsgruppen och det är därför viktigt att du vill vara med och bidra till en bra sammanhållning och god arbetsmiljö.   

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, specialistutbildning i psykiatri är meriterande. Vi söker dig som både vill arbeta heltid eller deltid. Likaså är du välkommen att ta kontakt om du är i slutet av din sjuksköterskeutbildning och har intresse av att framöver arbeta hos oss.

Som sjuksköterska ansvarar du för avdelningens omvårdnadsarbete och arbetsleder i det dagliga avdelningsarbetet. Övrigt förekommande arbetsuppgifter: läkemedelshantering, delta i team och ronder, ta emot remisser per telefon, kontakt med anhöriga och samverkanspartners, samtal av olika slag med patienter och anhöriga och utvecklingsarbete.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Specialistutbildning, tidigare erfarenhet av arbete på psykiatrisk vårdavdelning och/eller arbete med barn och unga ses som meriterande. 

För att trivas i rollen som sjuksköterska hos oss är det viktigt att du är engagerad och har intresse av att arbeta med vår målgrupp. Du drivs av att erbjuda patienterna den bästa vården. Du tycker om att arbeta såväl självständigt som i team och du är mån om att bidra till en god arbetsmiljö. Du vill också aktivt medverka i verksamhetens utvecklingsarbete som vi har på gång!

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det Kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2349
Kontakt
  • Margareta Knudsen, Vårdenhetschef, 0700-825652
Facklig företrädare
  • Alireza Bagheri Var Kiany, Vårdförbundet, 031-3437364
Publicerat 2023-03-17
Sista ansökningsdag 2023-04-11

Tillbaka till lediga jobb