Skaraborgs Sjukhus, * Verksamhetsområde 8, Infektion

Skaraborgs Sjukhus (SkaS) har verksamhet på flera orter i Skaraborg bl.a. i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde. Vi ger specialistsjukvård inom ett trettiotal specialiteter och arbetar tillsammans för patientens hälsa genom livet, där vi erbjuder en sammanhållen och trygg vård. Varje dag och varje timma gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi bryr oss om dig som gör skillnad för andra och tillsammans skapar vi framtidens arbetsplats.

Beskrivning

Gillar du nya utmaningar, är flexibel och lätt att samarbeta med så är du välkommen till en härlig inkluderande infektionsavdelning!

Vi vårdar patienter med infektionssjukdomar från alla specialiteter. Patienterna är ofta svårt sjuka initialt men de allra flesta blir botade från sin infektion och kan åka hem. Medelvårdtiden är 5-6 dygn.

Avdelningen är i ständig utveckling då infektionspanoramat ständigt förändras både globalt och i Sverige.

Innan pandemin med covid-19 startade var det t ex endast IVA som gav HFNC-behandling på SkaS men sedan hösten 2020 kan infektionsavdelningen också erbjuda patienter denna behandling där man ger syrgas med höga flöden och där syrgasen är såväl uppvärmd som befuktad. För att bättre kunna övervaka svårt sjuka patienter har vi även fått övervakningsutrustning installerad.

Infektionsavdelning 22 är en akutavdelning med intag dygnet runt. Vår uppgift är att erbjuda kvalificerad vård, behandling och omvårdnad av patienter med akuta, kroniska, smittsamma och icke smittsamma infektionssjukdomar. Detta gör att du, som undersköterska hos oss, har många stimulerande arbetsuppgifter och ständigt möts av nya utmaningar.

Det är en trivsam avdelning med öppet klimat och gott kamratskap mellan alla yrkeskategorier. Vi hoppas att just du vill dela det med oss!

Infektionsavdelningen har egen infektionsbakjour dygnet runt som har ansvaret för inneliggande patienter vilket är bra för vår avdelning.

Infektionsavdelningen ligger bredvid vår infektionsmottagning där vi också har vår sprututbytesmottagning placerad. Vi har därmed nära till våra läkare och kollegor på mottagningen.

Vi vet att alla personalkategorier hos oss tillsammans gör skillnad i vardagen för många patienter. Hos oss arbetar vi för att ge patienten en personcentrerad vård som ska gå hand i hand med en god arbetsmiljö. Vår värdegrund bygger på respekt, trygghet och delaktighet. 

Arbetsuppgifter

Som undersköterska deltar du i omvårdnadsarbetet runt den enskilde patienten, ansvarar för matbeställning, patienttransporter och assisterar vid undersökningar. Du utför efter ordination och kompetens omläggning, katetrisering, provtagning och bidrar i patientens hela vårdprocess för en trygg och säker utskrivning. Stora krav ställs på ett vårdhygieniskt arbetssätt, där ett aktivt risktänkande i vardagen utgör basen för att smittspridning skall förhindras mellan patienter och från patient till personal. Du arbetar med teamkänsla tillsammans med patienten och övriga yrkeskategorier på kliniken. I arbetet ingår att handleda eventuell ny personal och studerande, samt bidra till verksamhetens utveckling

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad undersköterska med godkända betyg, antingen via omvårdnadsprogrammet eller eftergymnasial utbildning. Har du vana från infektionssjukvård är det bra, annars får du det hos oss. Är du flexibel, ansvarsfull och har ett positivt sinnelag samt tycker att det är roligt med akutsjukvård, kan du vara den vi söker. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tjänsten innefattar dag, kväll och helgtjänstgöring. Nattpass kan förekomma. 

Vill du veta mer så ring gärna!

Vi intervjuar löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2348
Kontakt
  • Eva Ottosson, Enhetschef, 0500-432372
Facklig företrädare
  • Kommunal, 0500431000
Publicerat 2023-03-17
Sista ansökningsdag 2023-03-27

Tillbaka till lediga jobb