Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 6, Thorax

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Verksamhetsområde Thorax består av två sektioner; Thoraxkirurgi samt Thoraxanestesi med intensivvård. Vi är cirka 400 medarbetare och verksamhetsområdet omfattar en operationsavdelning, en intensivvårdsavdelning, en vårdavdelning, en öppenvårdsmottagning samt en administrativ enhet. Vi ger också anestesiservice till det kardiologiska laboratoriet. Verksamheten är högt specialiserad inom thoraxkirurgi med hela regionen som upptagningsområde. Dessutom har vi hjärt-och lungtransplantation som rikssjukvårdsuppdrag, som ett av två centra (Göteborg och Lund) och har en stor verksamhet med ECMO-behandlingar och mekaniska hjärtan för långtidsbruk.

Verksamhetsområdet Thorax omfattas av Sahlgrenska Sjukhusets gemensamma vision; sjukvård, forskning och utveckling av högsta kvalitet. På thoraxoperation finns en bred verksamhet bestående av kirurgi till patienter med kranskärlssjukdom, klaffsjukdom, kongenitala hjärtsjukdomar, sjukdomar i de stora kärlen i thorax, anläggande av hjärtpumpar och transplantationer av thoraxorgan. Vi opererar cirka 400 lungpatienter per år, många med tumörer. På det kardiologiska laboratoriet ger vi anestesi till en ökande verksamhet av kateterburen intervention.

På Thorax-IVA (TIVA) med 14 platser vårdas framförallt de patienter som opererats på thoraxoperation, men också svårt sviktande kardiologpatienter. Patienterna har ofta mycket grav cirkulatorisk svikt, som behandlas med inotropi eller hjärtpumpar, och/eller grav respiratorisk svikt, där vi förutom respirator använder ECMO-behandling. Vi tar hand om ungdomar, både i samband med operation av kongenitala hjärtsjukdomar och i samband med transplantation.

Om arbetet

Arbetet består av dag- och jourverksamhet på våra enheter. Förutom sedvanlig problematik vid operation och vid intensivvård behöver man som medarbetare hos oss även behärska cirkulationen och respirationen efter hjärtlungmaskin; behärska problematiken vid enkel och dubbellungventilation; behärska ECMO för respiratorisk och cirkulatorisk svikt samt kombinationer därav; behärska aortaballongpumpsbehandling; och behärska behandlingen med LVAD och BIVAD för långtidsbruk.

Vi är en forskningsaktiv sektion där forskningen mestadels legat nära det kliniska arbetet och där de flesta är disputerade eller är på väg mot disputation.

Om dig

Vi söker dig som är specialistläkare inom anestesi och intensivvård och som är intresserad av att hjälpa människor som sviktar svårt cirkulatorisk och respiratoriskt med moderna hjälpmedel. Du är analytisk, engagerad och tycker det är roligt att ständigt utvecklas och lära dig mer. Du tycker att det är stimulerande att arbeta i team där du bidrar, lyssnar och ser dina medarbetare så att ett gott arbetsklimat skapas. Forskningsintresse är en merit.

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2323
Kontakt
  • Rekryterande chef: Bengt Redfors , 0768-445402
Facklig företrädare
  • SACO: Elin Nivedahl , 031-3429198
Publicerat 2023-03-17
Sista ansökningsdag 2023-03-31

Tillbaka till lediga jobb