Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Administrativa enheten

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Om oss

Administrativa enheten är en del av verksamhetsområdet Medicin och akutsjukvård Mölndal, verksamheten består av slutenvård (fyra vårdavdelningar) och öppenvård med bred kompetens inom olika internmedicinska specialiteter, samt en akutmottagning med inriktning mot medicin, geriatrik och ortopedi. Verksamhetsområdet är en mindre och trevlig klinik som präglas av korta beslutsvägar och ett gott och nära samarbete, både inom och mellan yrkesgrupper. Inom verksamheten finns specialiteterna kardiologi, endokrinologi/diabetes, neurologi/stroke och gastroenterologi.

Som administrativ assistent hör du organisatoriskt till den Administrativa enheten. Enheten består av cirka 24 medarbetare, medicinska sekreterare, vårdadministrativa sekreterare, administrativa assistenter och administratör.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi har ett öppet och positivt arbetsklimat med möjlighet till personlig utveckling och hög delaktighet. Du träffar regelbundet dina kollegor som arbetar på andra mottagningar och avdelningar och ni har samma chef. Om du vill kunna utvecklas i din yrkesroll har du kommit helt rätt.

Arbetsuppgifter

Vi befinner oss just nu i en utvecklingsfas där aktuell tjänst är en av flera funktioner som är under uppbyggnad. Här kommer du få en viktig roll i funktionens men även enhetens såväl som verksamhetens successiva utveckling. I och med detta behöver du trivas med att utveckla arbetssätt och lösa problem.

Du kommer vara drivande i uppbyggnad och utveckling av funktionen Heromarapportör för vårdpersonal. Du kommer att ha ett nära samarbete med verksamhetens vårdenhetschefer och Heromarapportörer/vårdadministrativa sekreterare.

I ditt huvuduppdrag ingår:

 • Akutrekrekrytera vid vårdpersonals oplanerade frånvaro.
 • Fastställa och avslå frånvaro och ledigheter på delegation av chef.
 • Bevakning av frånvaro och anställningstid.
 • Registrering av frånvaro.
 • Planera och avsluta schema.
 • Justera registreringar i Kom och Gå.
 • Administrera anställningsavslut.
 • Administrera nyanställningar.
 • Ge rådgivning i Självservice.
 • Administrera lönekörning.
 • Bevaka verksamhetsunderlag.
 • Kontering vid delade ansvarsställen.
 • Rådgivning och administrativt stöd till vårdenhetschefer vad gäller bemanning/Heroma.
 • Vara delaktig i utvecklingen av verksamhetens administrativa enhet. Du kommer även på sikt att vara delaktig i den administrativa enhetens övriga administrativa funktioner.

Om dig

Vi söker dig som har utbildning och/eller erfarenhet av administration inom hälso- och sjukvård, företrädesvis vårddokumentationsutbildning eller annan eftergymnasial utbildning som bedöms vara likvärdig. Du har mycket goda datorkunskaper. Du har erfarenhet av att arbeta med personaladministration i Heroma. Det är starkt meriterande om du tidigare arbetat med schemaläggning eller med personaladministration samt om du är utbildad inom vårddokumentation.

Du är en person som lägger stor vikt vid att ge ett bra bemötande. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och har förmåga att strukturera och prioritera ditt arbete. Du har integritet och förmåga att kunna möta människor.

Då detta är en funktion som är under uppbyggnad krävs det att du har förmåga att vara flexibel, lösningsinriktad och att du har en vana att ta egna initiativ och organisera ditt arbete självständigt. Du ska även ha förmåga att arbeta i team. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.  

Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden.

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2304
Kontakt
 • Enhetschef, Sara Millving, 073-0481549
Facklig företrädare
 • Vision, Kristina Lund, 031-3428879
Publicerat 2023-03-16
Sista ansökningsdag 2023-04-16

Tillbaka till lediga jobb