Skaraborgs Sjukhus, Teknik Radiologi

Skaraborgs Sjukhus (SkaS) har verksamhet på flera orter i Skaraborg bl.a. i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde. Vi ger specialistsjukvård inom ett trettiotal specialiteter och arbetar tillsammans för patientens hälsa genom livet, där vi erbjuder en sammanhållen och trygg vård. Varje dag och varje timma gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi bryr oss om dig som gör skillnad för andra och tillsammans skapar vi framtidens arbetsplats.

Beskrivning

Verksamhetsområdet består av radiologi, nuklearmedicin och interventionscentrum (IVC). Verksamheten bedrivs vid sjukhusen i Skövde, Lidköping, Mariestad och Falköping. Årligen utförs på de fyra avdelningarna ca 150 000 undersökningar. Vi har en hög teknisk standard med DT, MR, konventionell radiologi, ultraljud och odontologisk radiologi. Vi har även utrustningar på andra avdelningar som exempelvis operation där det finns hybridsalar och C-bågar. Ortopedavdelningen har DXA-utrustningar. Vi hjälper även till på Tandkirurgin som har röntgenutrustning.

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder ett spännande arbete där du som medicinteknisk ingenjör/medicintekniker arbetar nära vårdens kärnverksamhet och yrkesgrupper. Arbetet hos oss är varierande och utvecklande och din arbetsuppgift består av service och support av radiologisk utrustning, avhjälpande- och förebyggande underhåll, kontroll och driftsättning av nyanskaffad utrustning samt medverkan vid upphandlingar. Arbetet innebär även att aktivt bevaka vad myndigheter, tillverkare och standarder föreskriver eller rekommenderar om användning och underhåll av patientnära utrustningar.

Medicinskteknisk radiologi, MTR, har som uppdrag att säkerställa den medicintekniska kvaliteten och arbetet innebär att ha patientsäkerhet i fokus. Som ingenjörer arbetar vi med den senaste tekniken i samverkan med den snabba medicinska utvecklingen. Vidareutbildningar i tjänsten är en naturlig och nödvändig del, eftersom teknikutvecklingen inom sjukvården är oerhört snabb.

Varje ingenjör arbetar i nära samverkan med de medicinska specialiteterna och i sjukvårdens vardag. Stor del av arbetet sker i Skövde, men även på våra tre andra sjukhus.

Kvalifikationer
Vi söker Dig som har adekvat högskoleutbildning/teknisk utbildning alternativt motsvarande kunskaper eller erfarenheter som vi anser likvärdiga.  Det är meriterande om du har utbildning eller erfarenhet inom medicinsk teknik/elektronik/data. Du skall i hög grad kunna arbeta självständigt och samtidigt ha förmågan att samarbeta såväl inom avdelningen som med våra kunder i sjukvården och våra leverantörer. Du bör vara utåtriktad och ha lätt för att kommunicera både verbalt och i skrift. Vidare ser vi att du är noggrann och ansvarsfull.

Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift är ett krav. Arbetet kräver även goda kunskaper i engelska samt körkort B, då vår verksamhet finns inom hela SkaS geografiska verksamhetsområde. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Intervjuer sker löpande under annonseringen så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2293
Kontakt
  • Marie Frisell, Enhetschef, 0500-431373
Facklig företrädare
  • Vision, 0500-431944
Publicerat 2023-03-15
Sista ansökningsdag 2023-04-05

Tillbaka till lediga jobb