Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Psykiatri psykos, Avd 241

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Välkommen till psykiatrin!

Vårdenheten tillhör Verksamhetsområde Psykiatri Psykos som har fokus på patienter med schizofreni och annan psykossjukdom. Här värderar vi mötet med patienten och det finns tid för samtal och reflektion.

Avdelning 241 är en vårdavdelning med 16 vårdplatser som erbjuder psykiatrisk specialistvård till patienter som befinner sig i en akut sjukdomsfas. Varje patient tilldelas under vårdtiden en ansvarig läkare som ansvarar för utredning och behandling och en kontaktperson som håller i samordning och omvårdnad. På enheten arbetar det bland annat läkare, sjuksköterskor, skötare, behandlingsassistenter, kuratorer, apotekare och sjukvårdsbiträden.

Vi har som mål att man på kvällar och helger är två sjuksköterskor per arbetspass.

Vad kan vi erbjuda dig?

För dig som är ny inom yrket erbjuder vi 4 veckors bredvidgång och därefter 4 veckor där du alltid arbetar med en kollega på kvällar och helger där man till vardags arbetar som ensam sjuksköterska. Samtidigt så erbjuds du handledning av specialistsjuksköterska dessa 8 veckor.

Arbetsuppgifter

Samtalet och mötet med patienten är det viktigaste verktyget i arbetet. Målet är inledningsvis att skapa lugn och trygghet för patienten. Därefter genom ett personcentrerat arbetssätt komma överens om en vårdplan som innehåller mål och strategier för behandling och uppföljning.

Viktiga delar i detta arbetssätt är att:

  • Lyssna och förmedla bilder av patientens livssituation, förmågor och hinder.
  • Skapa tillitsfulla och trygga relationer som leder till dialog och samarbete.
  • Formulera vårdplaner som är baserade på patientens berättelse och involvera anhöriga.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Har du ett intresse för psykologi och psykiatri är det meriterande. Du har ett genuint intresse för mänskliga möten och drivs av kunna hjälpa andra. Våra patienters verklighet är ofta inte samma som din egen och du måste kunna visa omdöme, vara tydlig och försöka nå fram till patienten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplig.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2183
Kontakt
  • Enhetschef, Tore Isaksson, 072-2025701
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Gustaf Ahlqvist, 0722-074188
Publicerat 2023-03-13
Sista ansökningsdag 2023-03-30

Tillbaka till lediga jobb