Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Njurmedicin, Vårdavd 131 Sahlgrenska

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Sjuksköterska, här finns en härlig gemenskap och utvecklande arbete, kom till oss på Njurmedicin avdelning 131 och se själv!

Om oss

Vi är Sahlgrenska Universitetssjukhusets specialiserade vårdavdelning för omhändertagande av patienter med akuta och kroniska njursjukdomar. Här utreds, vårdas och förbereds njurmedicinska patienter för behandlingar och acesskirurgi både akut och planerat.

En betydande del av vården avser omhändertagande av dialyspatienter som behöver sjukhusvård. Avdelningen tar också hand om akuta problem hos patienter i peritonealdialys (PD) när PD-mottagningen är stängd och har rollen som specialistfunktion till andra avdelningar på Sahlgrenska sjukhuset när de vårdar patienter med PD. Vi har ett nära samarbete med mottagningarna inom njurmedicin och Transplantationscentrum på Sahlgrenska. 

Vad kan vi erbjuda dig?

Du kommer till ett gott arbetsgäng med stor omsorg om patienterna och fint samarbetsklimat. Vi ser att var och en av oss är viktig med sin unika kunskap, erfarenhet och personliga förmågor och nu hälsar vi dig välkommen till vår avdelning som vill bidra till fortsatt gott arbete och utveckling med just din kompetens. Du erbjuds en strukturerad introduktion på avdelningen tillsammans med handledare som vi anpassar efter dina tidigare erfarenheter.

Eftersom njuren är ett viktigt centralt organ, får du lära dig att tolka många av kroppens funktioner som påverkar varandra som syra/bas-/salt-/vätskebalans och blodtryck för att nämna några. En undersökande och prestiglös inställning hjälper oss i vårt arbete.
Efter en tid på avdelningen utbildas du i peritonealdialys och under ditt första anställningsår får du möjlighet att följa patienternas väg inom njurmedicin genom att hospitera på våra olika mottagningar. På köpet lär du känna andra kollegor inom njurmedicin, vilket underlättar i det dagliga arbetet, då vi ofta har kontakt med mottagningarna inom vårt verksamhetsområde.
Vi jobbar med ansvarsområden utifrån intresse och avdelningens behov, vilket inspirerar oss till fortsatta förbättringsarbeten. Vi arbetar också med fokusveckor och vi har regelbunden kortare undervisning och träning på avdelningen.

Du får möjlighet att påverka ditt arbetstidsschema genom att vi har individuell schemaplanering. Tjänstgöringsgrad kan diskuteras.

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska arbetar du i team med gemensamt ansvar för vården och ett gott omhändertagande av patienten enligt sjukhusets värdegrund. Du leder teamets arbete och planerar tillsammans med patienten och andra andra yrkesgrupper patientens vård och omvårdnad.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Vi söker dig som sätter patienten i fokus och arbetar för att ge patienterna bästa möjliga vård och bemötande. Du har en förmåga att se till helheten, både för den enskilde patienten och för avdelningen. Som person kan du väga samman komplex information, se lösningar, prioritera och arbetar kontrollerat när arbetssituationen förändras. För att lyckas i ditt arbete har du god kommunikations- och samarbetsförmåga.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Urval och intervjuer pågår löpande under hela rekryteringsprocessen, så välkommen med din ansökan redan idag.

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det Kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2112
Kontakt
  • Vårdenhetschef Maria Hagsmyr , 0700748530
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet Anna Waenerlund , 0727328500
Publicerat 2023-03-10
Sista ansökningsdag 2023-03-24

Tillbaka till lediga jobb