Södra Älvsborgs Sjukhus, VO kvinna och barn, Neonatalavdelning

Vi på Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) söker nu medarbetare till ett av de viktigaste uppdrag man kan ha - att hjälpa människor till en bättre hälsa. Här är vi över 3700 medarbetare som är verksamma inom 120 olika yrken och tillsammans arbetar mot en vård i toppklass. På SÄS är vi kända för att sätta utvecklingen i fokus. Nu tar vi nästa steg i utformningen av framtidens hälso- och sjukvård och letar efter nya medarbetare som vill göra skillnad på riktigt. Kan det vara du? Välkommen till SÄS!

Vill du veta mer om oss? Följ oss i sociala medier: Facebook, Linkedin, Instagram

Om tjänsten
Som sjuksköterska/barnmorska hos oss får du en trygg och säker introduktion med erfarna sjuksköterskor som är anpassad efter dina behov och erfarenhet. För dig som är ny i din roll som sjuksköterska utser vi en mentor som under ditt första år ger dig extra stöd och handledning. Vi arbetar utefter en karriärutvecklingsmodell som är anpassad utifrån din erfarenhet och kompetens.

Vi erbjuder ett omväxlande och roligt arbete med gott stöd av erfarna arbetskamrater. Vi är en bra arbetsplats med ett gott samarbetsklimat. Utifrån verksamhetens och dina behov kommer du få möjlighet till kompetensutveckling och relevanta utbildningar. Vi har regelbunden utbildning i akut omhändertagande av det nyfödda barnet.

Om oss
Neonatalavdelningen vårdar för tidigt födda barn från graviditetsvecka 28 samt sjuka nyfödda barn som behöver observation och vård. Vi vårdar våra patienter med familjen i centrum och vården kan innefatta allt från observation till intensivvård. Vi bistår förlossningen och BB när barnet behöver vår specialistkompetens. Neonatalavdelningen har elva slutenvårdsplatser och bedriver vård dygnet runt. Vi ha nio familjerum där familjen kan vara tillsammans så snart barnets tillstånd tillåter det. Neonatal hemsjukvård ingår också i verksamheten. Vårt mål är att föräldrarna ska bli trygga i vården av sitt barn med stöd av oss.

Arbetstid
Arbetstiden är förlagd till dygnets alla timmar. Vi tillämpar individuell schemaplanering med helgtjänstgöring 2 av 5 helger.

Din profil
Eftersom neonatals verksamhet är bred söker vi legitimerade sjuksköterskor/barnmorskor med olika specialistutbildningar (IVA/barnsjuksköterska eller har specialutbildning mot neonatalvård). Även du som är grundutbildad sjuksköterska är välkommen att söka till oss. Det är meriterande om du har erfarenhet av att handleda och stödja patienten samt dess vårdnadshavare utöver din formella kompetens. Då du arbetar i team och det är viktigt att samarbetsförmågan är god, att du har ett gott bemötande och har ett flexibelt och prestigelöst arbetssätt. Ett serviceinriktat förhållningssätt och förmågan att behålla lugnet i pressade situationer betyder mycket för oss. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kliniskt basår
Du som är nyutexaminerad sjuksköterska (med maximalt 4 månaders yrkeserfarenhet) genomgår det kliniska basåret i början av din anställning hos oss. Det kliniska basåret innebär ett år av självständigt arbete som legitimerad sjuksköterska samtidigt som du får omvårdnadshandledning av en erfaren sjuksköterska, utbildningstillfällen varje månad och möjlighet att öva på ditt yrke genom kliniska simuleringar på kliniskt träningscentrum (KTC). Dessutom ingår det att auskultera på minst två olika avdelningar för att bredda kunskapen. Läs mer via denna länk: Kliniskt basår för nyeaminerade sjuksköterskor - Södra Älvsborgs Sjukhus (vgregion.se)

Övrigt
Vänligen bifoga giltig yrkeslegitimation i din ansökan. Vi begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret på alla som erbjuds anställning hos oss.

Urval och intervjuer sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2050
Kontakt
  • Karolina Andersson, vårdenhetschef, 070-8861489
  • Maria Arvung, vårdenhetschef, 072-2036553
Facklig företrädare
  • Gunilla Varildengen, Vårdförbundet, 033-6163130
Publicerat 2023-03-08
Sista ansökningsdag 2023-04-16

Tillbaka till lediga jobb