Närhälsan Guldvingen Vårdcentral, Lidköping, Ungas Psykiska hälsa

Närhälsan erbjuder nära primärvård av högsta kvalitet. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna genom hela livet och gör skillnad för deras hälsa. Vi tar vara på dig och erbjuder utveckling genom hela yrkeslivet.

Om oss

Närhälsan Guldvingen vårdcentral är en av flera vårdcentraler i Västra Götalandsregionen som fått förtroendet att erhålla tilläggsuppdraget Ungas Psykiska Hälsa efter att i flera år varit ett projekt. Uppdraget består av att erbjuda tidiga och korta behandlingsinsatser till barn/unga 6-17 år med lindrig till måttlig psykisk ohälsa. Som kurator på Ungas Psykiska hälsa möter du ett brett spektrum av barn och familjer med mycket varierande problematik. I vårt team arbetar psykolog och legitimerade kuratorer. Vi samarbetar nära varandra i ett team med bred och hög kompentens. Du kommer arbeta i ett team med mångårig terapeutisk erfarenhet med möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. 

Som anställd inom Närhälsan erbjuds du olika former av utvecklingsmöjligheter exempelvis genom internutbildningar och mentorskapsprogram. På arbetsplatsen arbetar vi aktivt med utvecklingsarbete för att ständigt förbättra arbetssätt och på bästa sätt möta patienternas behov.  

Här kan du läsa mer om fördelar och förmåner i Närhälsan: 
https://www.narhalsan.se/om-narhalsan/jobba-hos-oss/fordelar-och-formaner/

Om arbetet

Dina arbetsuppgifter består i huvudsak av att bedöma och behandla barn och ungdomar med psykisk ohälsa. Vanliga tillstånd hos patienter du som kurator möter är ångest, depression, relationsproblematik, fobier, tvångsproblematik och PTSD. Du får möjlighet att arbeta med internetbaserad terapi, psykologisk behandling enskilt och i grupp samt med familjebehandling. Du och dina kollegor ansvarar tillsammans med chefen för vårdcentralens utveckling i ett ständigt pågående förbättringsarbete. 

Om dig

Du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator eller blir legitimerad inom kort. Vi ser gärna att du har KBT-basutbildning steg 1.  Tidigare erfarenhet från arbete i primärvård eller från med arbete med barn, unga och familj är meriterande. Erfarenhet från internetbaserad psykologisk behandling eller gruppbehandlingar är också meriterande.

Vi söker dig som tar initiativ och på ett aktivt sätt vill delta i verksamhetens utvecklingsarbete. Du organiserar och planerar ditt arbete på ett effektivt sätt utifrån uppsatta mål och står för kvalitetssäkring av arbetet psykisk hälsa på vårdcentralen. I arbetet möter du många olika patienter därför är det viktigt att du är tillmötesgående, lyhörd och har ett gott bemötande. Du trivs med teamarbete och för dig är det en självklarhet att samarbeta med kollegor och övriga samarbetsparters i arbetet. Du delar även Närhälsans kärnvärden Pålitlig, Omtänksam och Nytänkande.  

Övrigt 

Intervjuer på vårdcentral planeras att hållas löpande.

 

Välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lidköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2029
Kontakt
  • Petra Aronsson, Vårdcentralchef, 0763-747035
Facklig företrädare
  • Git Olofsson, Akademikerförbundet SSR, 072-2063558
Publicerat 2023-04-03
Sista ansökningsdag 2023-04-18

Tillbaka till lediga jobb