Sahlgrenska Universitetssjukhuset, BUP Slottis Korttidsvårdsavdelning

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om oss

Korttidsvårdavdelning Slottis har sju vårdplatser för femdygnsvård. Barn och ungdomar upp till 18 år med psykiatrisk problematik remitteras hit från BUP:s distriktsbaserade mottagningar för utredning och/eller behandling samt från BUP:s akutenhet. Enheten arbetar enligt vårdkedjeprincipen med avgränsande och specificerade uppdrag från remittenten. Behandlingsarbetet bedrivs utifrån ett kognitivt förhållningssätt med psykopedagogiska inslag.

De vanligast förekommande diagnoserna hos patienterna är depression, ångeststörningar olika neuropsykiatriska tillstånd och anorexia nervosa. Vårdtiderna varierar från cirka 4 veckor upp till 3 månader. Patientens föräldrar/närstående och socialtjänsten är viktiga samarbetspartners, liksom pedagogerna i den intilliggande skolan, där patienterna erbjuds skolgång under behandlingstiden. Verksamheten som bedrivs utifrån ett tvärprofessionellt perspektiv kännetecknas av hög kompetens samt en hög grad av samverkan.

Hos oss blir du erbjuden handledning, självskydd och relevant utbildning.

Arbetsbeskrivning

Slottis står inför ett spännande utvecklingsarbete där vi bland annat utökar med en till kuratortjänst på avdelningen.

Som kurator är du enhetens representant gällande barnrättsfrågor, sociallagstiftning samt offentlighets- och sekretessfrågor. I arbetsuppgifterna ingår att vara enhetens kontaktperson gentemot socialtjänst. Samordna kontakter i patientens nätverk genom att planera, kalla och hålla i SiP och nätverksmöten. Utföra psykosociala bedömningar och beakta samt tillföra det psykosociala perspektivet löpande under vårdtiden vid vårdplanering. Tillsammans med kollega ansvara, planera och hålla i föräldrautbildning i grupp. Bedriva psykopedagogisk behandling med motiverande samtal, stöd för ångesthantering och planering inför permission i hemmet.

Fokus är att tillsammans med patient och närstående jobba med uppsatta mål utifrån en individuell vårdplan. Att arbeta med barn och ungdomar inom slutenvården är ett spännandande och varierande arbete. I din roll krävs det att man finner det utmanande att arbeta till viss del i det oförutsägbara.

Om dig 

Vi söker dig som har gått socionomutbildningen. Du har sedan tidigare erfarenhet av arbete med familjearbete samt arbete med barn och ungdomar med utvecklingsrelaterad funktionsnedsättning och/eller psykisk ohälsa. Vi ser gärna att du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator eller kommer få din legitimation under övergångsperioden. Det är även meriterande om du har psykoterapeutisk utbildning med inriktning familjeterapi eller KBT. Körkort är meriterande. 

Vi söker dig som tycker om att skapa engagemang och delaktighet. Du har ett naturligt sätt som främjar kontakter och ett gott samarbete. Du är flexibel och kan behålla lugnet i stressade situationer. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Inför anställning begär vi utdrag från misstanke- och belastningsregistret.

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1978
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Therése Borgelöv, 031-3435265/070-0852854
Facklig företrädare
  • SACO, Karin Nagy, 070-0816763
Publicerat 2023-03-07
Sista ansökningsdag 2023-03-28

Tillbaka till lediga jobb