Regionhälsan Ungdomsmottagningen Hisingen och Öckerö

Då en av våra barnmorskor går i pension söker vi nu en ny kollega!

Är du barnmorska och intresserad av att arbeta hälsofrämjande med ungdomars hälsa ur ett helhetsperspektiv, utifrån barnmorskans professionsinriktning kring den sexuella och reproduktiva hälsan?

Om arbetet

I din tjänst ingår bland annat att ge råd och stöd. Stödbehovet är brett och varierande, och berör relationer, livsstilsfrågor, sexualitet, psykisk hälsa, preventivmedel, graviditet och abort samt STI-arbete.

Det huvudsakliga behandlingsarbetet sker på mottagningen via bokade besök, på drop-in och via digitala möten. Därtill kommer du tillsammans med kollegor att ta emot skolklasser, samt ansvara för att en utåtriktad och hälsofrämjande verksamhet anordnas och genomförs på ett anpassat sätt utifrån ungdomars behov och situation i upptagningsområdet.

Vad erbjuder vi?

Vi vill främja medarbetarnas utveckling och arbetar efter karriärutvecklingsmodeller, där vi kartlägger din kompetens i förhållande till modellen, och vad som skulle kunna vara nästa steg i form av utbildning, utveckling och arbetsuppgifter. Du är delaktig i både din egen och mottagningens utveckling och vi tar vara på din initiativkraft.

Vi erbjuder alla medarbetare mentorskap och lägger stor vikt vid en god individanpassad introduktion. Som barnmorska hos oss får du upp till 10 kompetensutvecklingsdagar per år, däribland utbildningsdagar, planeringsdagar och konferenser. Vi arbetar aktivt för en god arbetsmiljö och våra medarbetare trivs på arbetsplatsen.

Vi erbjuder också förmåner såsom flexibel arbetstid och friskvårdsbidrag. Du arbetar dagtid med kvällstjänstgöring en dag/vecka. Läs mer om våra förmåner här.

Om dig

Du ska vara legitimerad barnmorska med förskrivningsrätt. Erfarenhet av att arbeta med ungdomar eller tidigare arbete på ungdomsmottagning är meriterande. Utbildning i sexologi är meriterande. Det är viktigt att du som person är strukturerad, initiativtagande, flexibel och har en god samarbetsförmåga. Att ha ett professionellt förhållningssätt och ett positivt bemötande mot såväl patienter som medarbetare är en självklarhet för dig. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Om oss

Ungdomsmottagningarna på Hisingen och Öckerö är HBTQI-diplomerade och miljödiplomerade samt utgör en resurs för alla stadsdelar på Hisingen och Öckerö. Vi arbetar utifrån det inriktningsdokument som är gemensamt för Västra Götalandsregionen och länets 49 kommuner. Vi arbetar också med kvalitetsledningssystem ISO 9001:2015 Hälso- och sjukvård.

Vi vänder oss till unga mellan 13–24 år. Utgångspunkten i vårt arbete är ungas frågor om identitet, levnadsvanor, fysisk/psykisk hälsa, sexualitet, samlevnad, relationer och andra livsstilsfrågor. Insatserna ges individuellt och/eller i grupp. Att samverka med andra aktörer inom regionvård, primärvård och kommun är naturligt för oss. 

Hos oss arbetar medarbetare i professionerna kurator, psykolog, barnmorska, läkare, chef och administratör. Tillsammans är vi omkring 20 medarbetare.

Villkor

Kvällstjänstgöring en kväll/vecka. Du kommer att ha din grundplacering på mottagningen på Hisingen, och tjänstgöring på mottagningen på Öckerö kommer att förekomma. 

Vi genomför urval och intervjuer löpande under ansökningstiden.

Tjänstgöring kan förekomma på andra mottagningar i området.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1941
Kontakt
  • Eva Byström. Enhetschef, 0722–057414
Facklig företrädare
  • Sabina Gustafsson, Vårdförbundet, 0761-372186
Publicerat 2023-03-20
Sista ansökningsdag 2023-04-10

Tillbaka till lediga jobb