Naturbruksförvaltningen, Naturbruksskolan Sötåsen

Med målsättningen - Vi utvecklar kompetens i världsklass för en hållbar framtid och det goda livet, driver Naturbruksförvaltningen utbildning inom ungdomsgymnasium, anpassat gymnasium, vuxenutbildning och yrkeshögskola. Naturbruksskolorna Svenljunga, Sötåsen, Uddetorp och Biologiska yrkeshögskolan fungerar som kompetenscentrum för de gröna näringarnas tillväxt och utveckling. Tillsammans med näringsliv och forskare driver förvaltningen energiprojekt och försöksverksamhet i framkant på skolorna. Naturbruksförvaltningen är en del av Västra Götalandsregionen.

Beskrivning
På natursköna Sötåsen utanför Töreboda hittar du ett centrum för ekologiskt och hållbart naturbruk. Här bedrivs ekologiskt lantbruk, kravgodkänd djurhållning med kor, grisar och får och storskaliga ekologiska trädgårdsodlingar. Här har vi även en anläggning för hundträning och ett djurhus med allt från ormar och reptiler till gnagare och fåglar. På Sötåsen finns helt enkelt det mesta inom djur och natur. Här kan man läsa Naturbruksprogrammet med inriktning lantbruk, djurvård och trädgård med totalt 11 olika yrkesutgångar. Vi driver vårt eget lantbruk där eleverna får utvecklas och lära sig i en verklig miljö. Det finns ca 190 gymnasieelever på Sötåsen där flertalet bor på skolans internat. Här finns också gymnasiesärskolans program för Skog, mark och djur (SMD). Det bedrivs också vuxenutbildning på skolan. På Sötåsen utbildas nästa generation inom den gröna näringen och vi strävar alltid efter att ligga i framkant med ny teknik och hållbara arbetssätt. Hos oss har du möjlighet att göra skillnad och bidra till utveckling av den gröna näringen.

Arbetsuppgifter

Som skolsköterska arbetar du i nära samarbete med föräldrar, lärare och annan skolpersonal samt företrädare för andra professioner i samhället som arbetar med ungdomar. Du är drivande i det förebyggande elevhälsoarbetet och säkerställer att arbetet sker i enlighet med Socialstyrelsens riktlinjer och den gällande skollagen.

Du kommer att arbeta i ett elevhälsoteam ihop med specialpedagog, studie- och yrkesvägledare, heltidsmentorer och kurator.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning inom öppen hälso- och sjukvård, hälso- och sjukvård för barn och ungdom eller skolhälsovård. Du bör ha erfarenhet av arbete med elever med NPF och har du kunskap om skolväsendet är det meriterande.

Vi värdesätter lyhördhet och flexibilitet. Du bör ha förståelse får våra elevers behov och kunna anpassa arbetet efter det. Skolorna präglas av öppenhet, prestigelöshet och stor vilja till utveckling och samarbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Villkor

Tillsvidareanställning. För att få en anställning inom skolan krävs ett utdrag ur belastningsregistret, du kan ansöka om ett utdrag via: Skola eller förskola, e-tjänst | Polismyndigheten (polisen.se) 

Vi ser framemot din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 augusti
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Töreboda
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1906
Kontakt
  • Jenny Jacobsson, rektor , 0700-816548
Facklig företrädare
  • Anna Due, Vårdförbundet, 073-3380525
Publicerat 2023-03-09
Sista ansökningsdag 2023-05-01

Tillbaka till lediga jobb