Närhälsan Lerum vårdcentral

Närhälsan erbjuder nära primärvård av högsta kvalitet. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna genom hela livet och gör skillnad för deras hälsa. Vi tar vara på dig och erbjuder utveckling genom hela yrkeslivet.

Om oss

Närhälsan Lerum vårdcentral är en trevlig och välfungerande vårdcentral som är centralt belägen i Lerum, cirka 20 minuter med tåg eller bil från Göteborgs centrum. Vi har cirka 18 400 listade patienter. Vi söker dig som är intresserad av att arbeta tillsammans med oss på Närhälsan Lerum vårdcentral. Hos oss finner du ett femtiotal kreativa medarbetare inom olika yrkeskategorier med hög kompetens och stort engagemang. Vårdcentralen är välbemannad i alla yrkesgrupper och har sedan många år en god och trygg ekonomi samt väl utvecklade strukturer för både ledning och medicinskt arbete.

Här kan du läsa mer om fördelar och förmåner i Närhälsan: https://www.narhalsan.se/om-narhalsan/jobba-hos-oss/fordelar-och-formaner/

Om arbetet

Som enhetschef kommer du ha personal-och verksamhetsansvar för medicinska sekreterare/kanslister samt undersköterskor och övrig laboratoriepersonal, totalt 15 medarbetare. Du kommer att tillhöra vårdcentralens ledningsgrupp där det ingår ytterligare en enhetschef, som har ansvar för vårdcentralens sjuksköterskeverksamhet. Det finns även en vårdcentralchef som du är direkt underställd. I arbetsuppgifterna ingår arbetsmiljöansvar, schemaläggning, verksamhetsuppföljning och utvecklingsarbete. Enhetschefsuppgifterna förväntas vara cirka 75%, resterande 25% kan innebära annat administrativt vårdcentralsarbete eller arbete i din grundprofession om detta är möjligt. Möjlighet finns också till nedsatt tjänstgöringsgrad om så önskas.

Om dig

Vi söker dig som har en grundprofession som medicinsk sekreterare, undersköterska eller en annan vårdprofession. Det är meriterande med (alternativt om du har) en utbildning i någon av de legitimationsyrken som förekommer på en vårdcentral alternativt annan relevant högskoleutbildning. Du har erfarenhet av ledarskap och ett genuint intresse att arbeta som chef. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av vårdcentralsarbete. 

Som person har du förmåga att fatta självständiga beslut. Du är mål- och resultatorienterad samt har god analytisk förmåga. I ditt ledarskap lägger du stor vikt vid att engagera och involvera din personal för att driva verksamheten framåt. Genom tydliga strukturer, samt att du är öppen och lyhörd i din kommunikation, skapar du förutsättningar för att bevara den goda arbetsmiljön och samarbetet som redan råder på arbetsplatsen. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som samarbetsförmåga, engagemang och flexibilitet.

Övrigt  

Intervjuer på enheten planeras till den 27/3 där du förväntas vara tillgänglig.

Chefsrekrytering inom Närhälsan följer chefsrekryteringsprocessen i Västra Götalandsregionen och vi utgår från regionens fyra grundläggande chefskriterier Värdegrundsbaserat chefskap, Mål och resultatorienterat chefskap, Kommunikativt chefskap, Utvecklingsorienterat chefskap. Som en del av urvalsprocessen kan djupintervju och testning komma att ske vid regionens Center för chefsrekrytering i Göteborg.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lerum
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1880
Kontakt
  • Björn Widell, Vårdcentralchef, 0302-55113
Facklig företrädare
  • Anita Weidenholt, Kommunal, 073-4039649
  • Lena Jansson, Vårdförbundet, 072-4519414
  • Lisa Norberg, Vision, 0700-207784
  • Jakob Nyhlén, Läkarförbundet, jakob.nyhlen@slf.se
Publicerat 2023-03-07
Sista ansökningsdag 2023-03-21

Tillbaka till lediga jobb