Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Psykiatri kognition och äldrepsykiatri

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Kom och led framtidens psykiatri för en fantastiskt spännande patientgrupp. Hos oss får du en bredd som är unik för så väl psykiatrin som somatiken då du ges möjlighet att möta individer med alltifrån kognitiv degenerativ sjukdom, affektiva sjukdomar till akuta psykoser, därtill har den äldre individen ofta andra internmedicinska sjukdomar att ta hänsyn till, detta gör arbetet så komplett och lärorikt. Hos oss får du möjlighet att bedriva en holistisk vård med individens behov i centrum, att träffa patenten i dess hemmamiljö är unikt och fantastiskt lärorikt och spännande. Att våga problemlösa och tänka nytt behövs i detta arbete. Våra ambitioner är att utveckla och ta hand om den äldre individen på bästa sätt, bedriva en sjukvård som vi alla kan vara stolta över. 

Sahlgrenska universitetssjukhuset är ett av landets ledande universitetssjukhus som bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Hos oss finns möjlighet att engagera dig och ta del av den senaste forskningen, bedriva undervisning med inriktning mot framtidens sjukvård. Ingmar Skoog och Silke Kern är bara några exempel på våra framstående professorer som verkligen sätter vår patientgrupp på kartan och där det finns otroligt spännande forskning att ta del av. 

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi söker nu en specialistläkare till vårt mobila team som idag består av specialistsjuksköterskor och skötare. Här får du möjligheten att tillsammans med kompetenta kollegor besöka patienter i deras hemmiljö, genomföra medicinska bedömningar och vara med i att ge våra äldrepsykiatriska patienter den bästa möjliga vården.

Teamet är nystartat och under utveckling och din roll som läkare är av särskild vikt och du kommer att ha en ledande roll i arbetet framåt. Vi är en liten verksamhet med korta beslutsvägar och möjlighet till gott stöd av engagerad stab, chefer och kollegor. Vi brinner för våra patienter, som primärt är över 70 år och ofta har en komplex problematik av psykiatrisk karaktär med inslag av somatik och geriatrik. Komplexiteten är en motivator och vi letar efter dig, som likt oss, vill hitta rätt blandning av nytänk och beprövad metodik i vägen framåt för våra patienter.

Vi är stolta över vår närhet till forskning och det finns goda möjligheter till att själv bedriva forskning som en del av tjänsten. Det finns även förutsättningar för god kompetensutveckling och vi erbjuder bland annat möjligheten att tilläggsspecialisera sig i äldrepsykiatri.

Arbetsuppgifter

  • Bedömnings- och behandlingsarbete i det mobila teamet.
  • Konsultation till andra verksamhetsområden och externa aktörer, till exempel kommunen och primärvården.

Mobila teamet arbetar idag dagtid mellan 08.00-16.00. Dina arbetstider kommer att vara flexibla, med möjlighet att arbeta hemifrån del av tiden. Är du forskningsintresserad finns möjlighet till en kombinerad tjänst som kliniker och forskare. Som specialistläkare ingår du i vår jourlinje och som specialistläkare inom psykiatri vår bakjourslinje. 

Om dig

Vi söker dig som är specialistläkare. Erfarenhet av ledarskap och utveckling är meriterande. En stor del av arbetet sker inom ramen för teamverksamhet, varför problemlösnings- och samarbetsförmåga är av stor vikt. Förmågan att vara såväl flexibel som ansvarstagande kommer till sin rätt i denna tjänst. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1863
Kontakt
  • Verksamhetschef Anna Antonelli, 0722-046876
  • Verksamhetsutvecklare, Emelie Ekoff Andersson, 0700-825362
Facklig företrädare
  • Saco, Karolina Johansson, 070-0822166
Publicerat 2023-03-02
Sista ansökningsdag 2023-04-02

Terug naar vacatures