Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 4, Klinisk kemi

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Regional laboratoriemedicin tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset, område 4 och har ett tydligt samordningsuppdrag för hela Västra Götalandsregionen. Organisationen består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården.

Är du en person som drivs av att arbeta med förändrings- och utvecklingsarbete? Är du en ledare som är motiverande, skapar delaktighet och engagemang? Om svaret är ja kan du vara vår nya avdelningschef för specialdiagnostik.

Om oss

Klinisk kemi är en del av Regional laboratoriemedicin som består av de laboratoriemedicinska verksamheterna som sedan 2021 ingår i en regional organisation med ett tydligt samordningsuppdrag för hela Västra Götalandsregionen (VGR). Inom Klinisk kemi bedrivs verksamhet i Göteborg, Mölndal, Borås, Skene, Alingsås, Kungälv, Trollhättan och Uddevalla. Verksamheten hör organisatoriskt till Område 4 på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Klinisk kemi i VGR är en av de största verksamheterna i landet bland de offentliga laboratorierna och består av en organisation med cirka 600 medarbetare. Klinisk kemi förser sjukhus och primärvård inom regionen, nationellt och internationellt med kvalificerad laboratorieservice av hög kvalitet.

Verksamheten är uppdelad i tre lika stora avdelningar med cirka 180 medarbetare per avdelning. Två avdelningar fokuserar på så kallad primärdiagnostik och en avdelning på specialdiagnostik. Avdelningarna, tillsammans med medicinska sektionen, utvecklar diagnostik inom framtidens universitetssjukvård. Vi söker nu en avdelningschef för avdelningen för Specialdiagnostik. Avdelningen består av 6 enheter med ansvariga enhetschefer, vilket innebär att du som avdelningschef blir chef över enhetschefer samt ett antal medarbetare som är nyckelrollsinnehavare. Inom avdelningen för Specialdiagnostik utvecklas och tillhandahålls metodik för att möta specialistsjukvårdens behov av laboratoriediagnostik. Inom enheten återfinns även merparten av den forskning som ingår i uppdraget för en universitetssjukvårdsenhet.

 Arbetsuppgifter

Som avdelningschef har du fokus på ledning och styrning där du i samarbete med underställda chefer leder och utvecklar verksamheten mot uppsatta mål. Chefskapet innebär att du tillsammans med dina underställda enhetschefer fördelar ansvaret på ett sätt som är mest effektivt för verksamheten, vilket ställer höga krav på din förmåga att skapa trygghet och främja ett samarbetsklimat. Du har ansvar för såväl verksamhet, personal och ekonomi inom din avdelning. Du är direkt underställd verksamhetschefen och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp, vilket innebär att du är engagerad i hela verksamhetsområdets resultat och utveckling. På uppdrag av verksamhetschef, kommer du förväntas jobba i nära samarbete med övriga avdelningschefer inom verksamheten med syfte att hitta former för samordning och utveckling av verksamheten mot VGR:s mål och som främjar patienten. Du är en lyhörd och tydlig kommunikatör där du skapar förutsättningar för delaktighet i verksamheten.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleutbildning, helst med naturvetenskaplig inriktning eller annan vårdrelaterad utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Akademisk bakgrund med forskarutbildning (Ph.D.) och erfarenhet från självständig forskning är meriterande. Du ska även ha tidigare erfarenhet av chefskap där det är meriterande om det varit i en roll som chef-över-chef. Vi ser gärna att du har vidareutbildning inom chef- och ledarskap. Vi söker en ledare som är trygg i sin chef- och arbetsgivarroll där du också har god självkännedom. Du har ett engagerat och positivt arbetssätt där du ser värdet att leda genom andra genom ett gott samarbete. Du arbetar med ett hållbart och utforskande förhållningssätt och ser inte förändringar som ett hinder, utan som ett verktyg för att skapa framtida nytta för verksamheten. Du brinner för utmaningar kopplade till processutveckling och produktion i en komplex miljö. Du har en utomordentlig kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift (svenska). Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Löpande urval kan ske innan sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1814
Kontakt
  • Verksamhetschef, Ulla Delfs Moss, 0702-774787/ulla.delfs.moss@vgregion.se
Facklig företrädare
  • SACO, Ylva Surac, 031-3429581
  • Vårdförbundet, Gunilla Lundberg, 070-2649470
  • Kommunal, Maria Ehn , 031-3422425
  • Vision, Sandra Novakovic, 070-0825702
Publicerat 2023-03-08
Sista ansökningsdag 2023-03-26

Tillbaka till lediga jobb