Skaraborgs Sjukhus, Verksamhetsområde 7, Medicinmottagning

Skaraborgs Sjukhus (SkaS) har verksamhet på flera orter i Skaraborg bl.a. i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde. Vi ger specialistsjukvård inom ett trettiotal specialiteter och arbetar tillsammans för patientens hälsa genom livet, där vi erbjuder en sammanhållen och trygg vård. Varje dag och varje timma gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi bryr oss om dig som gör skillnad för andra och tillsammans skapar vi framtidens arbetsplats.

Beskrivning

Vi behöver stärka upp med en medarbetare till Diabetesmottagningen på Skaraborgs Sjukhus Skövde. Är det dig vi söker? 
Diabetesmottagningen är en del av Medicinmottagningen som även består av Endokrinologimottagning, DC-mottagning och AK-mottagning. Utöver dessa specialiteter utreder och behandlar vi patienter med bland annat hematologiska och allmän internmedicinska sjukdomar. Medicinmottagningen består av både läkare- och sjuksköterskeledda mottagningar där vi arbetar i team. Här arbetar sjuksköterskor med specialistkompetens inom ovanstående områden. 
Vi söker dig som har vidareutbildning inom diabetes. Även du som har planer på att utbilda dig till diabetessjuksköterska är välkommen att söka tjänsten. Du kommer självständigt att följa patienter som behöver varierande stöd. Vi är delaktiga i SkaS Diabetesprocess där alla i teamet bidrar genom att utbilda och handleda såväl kollegor som patienter. Huvuddelen av patienterna har typ 1 diabetes och vi har även ansvar för gravida med diabetes. Vi är en stor klinik som strävar efter att nå höga resultat i Diabetesvården. Diabetesvården är välutvecklad inom teknikområdet och där försöker vi ligga i framkant. Tjänsten integrerar med en lämplig vårdavdelning inom verksamhetsområdet, helgtjänstgöring var fjärde helg. Denna integrering ger möjlighet till engagemang och delaktighet i att utveckla samarbetet mellan öppenvård och slutenvård.                                                                                      

Vad kan vi erbjuda dig?

Medicinmottagningen arbetar utifrån ett personcentrerat förhållningssätt med gemensamma uppdrag och mål, vi är stolta över vår enhet med hög kompetens och mycket arbetsglädje! Som medarbetare på medicinmottagningen är du en del av vårt team som består av sjuksköterskor, undersköterskor och läkare. I arbetet ingår att vara delaktig i att utveckla verksamheten på såväl lokal som övergripande nivå. Vår ambition är att hitta nya arbetssätt och skapa en arbetsmiljö där man kan känna sig trygg och värdefull.
Tillsammans skapar vi inspiration för att möta framtidens vårdmiljö. Det ska vara roligt att gå till jobbet och vi tror på medarbetarnas förmåga att skapa den arbetsplatsen. Vi arbetar med att skapa en trygg, flexibel och utvecklande arbetsmiljö genom löpande processarbeten, sammanhållen vård och behandling samt individuella ansvarsområden där möjlighet ges till utveckling.

Om tjänsten

I arbetsuppgifterna ingår bland annat patientbesök, telefonrådgivning och digitala besök. Det finns god möjlighet till personlig utveckling. Kanske har du någon spetskompetens som är värdefull för oss? Som sjuksköterska hos oss erbjuds du variation i det dagliga arbetet och över tid. 
Är du lösningsfokuserad och öppen för nya arbetssätt, har erfarenhet från arbete både inom internmedicinsk specialitet och annan organisation är det en fördel. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och kan utföra arbetsuppgifter både självständigt och i samarbete med dina arbetskamrater. Vi ser att du är positiv till förändringar och vill vara med och utveckla verksamheten. Är du intresserad och vill du bli en av oss? Ansök idag och berätta vad du kan bidra med. 

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Kliniskt basår är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I Kliniskt basår ingår introduktionsdagar, handlednings- och utbildningsdagar samt hospiteringsdagar. Syftet med Kliniskt basår är att skapa bra förutsättningar för nyutexaminerade sjuksköterskor att stärka sina teoretiska kunskaper och praktisera färdigheter samt växa in i sin nya profession.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1054
Kontakt
  • Ulrika Almgren, enhetschef, 0724-501522
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, 0500-431936
Publicerat 2023-02-03
Sista ansökningsdag 2023-06-19

Tillbaka till lediga jobb