Habilitering & Hälsa, Habilitering , Hisingen barn och ungdom

Habilitering & Hälsa erbjuder specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. Målet är att bibehålla och utveckla funktionsförmågan, skapa förutsättningar för en god hälsa och möjlighet att aktivt delta i samhället. Vill du göra skillnad för personer som har en funktionsnedsättning? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tillsammans har vi kraft att förändra.

Habilitering är specialiserad hälso- och sjukvård för barn och ungdomar som har autism, intellektuell funktionsnedsättning, rörelsenedsättning eller förvärvad hjärnskada. Vi ger hälsofrämjande och behandlande insatser utifrån varje individs unika behov och förutsättningar, och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling.

Vill du ha ett spännande jobb med variation och möjlighet att utvecklas i din yrkesroll?
Välkommen att arbeta som specialpedagog på Habilitering Hisingen barn och ungdom.

Beskrivning
Vi arbetar i tvärprofessionella team som riktar sig till våra olika målgrupper. Teamet ses regelbundet för planering och prioritering av patienternas insatser. Insatserna sker till stor del i habiliteringens lokaler och vid behov i patientens närmiljö. Behandling sker både i grupp och individuellt. Digitala möten är en del av vårt arbetssätt.

Inom habiliteringen arbetar vi utifrån barnperspektivet, att vi ser till barn och ungdomars bästa möjliga hälsa och utveckling. Vi arbetar också personcentrerat för att patienten ska vara en självklar medaktör. Som specialpedagog på habiliteringen kommer du arbeta med utredande och behandlande insatser utifrån patientens behov.

Kvalifikationer
Vi vänder oss till dig som är examinerad specialpedagog. Meriterande är erfarenhet av att arbeta med barn som tillhör habiliteringens målgrupper, erfarenhet av arbete med barn i förskoleåldern samt arbete inom särskolan. Andra kvalifikationer är att ha kunskaper om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar samt förståelse för vad både kognitiva- och rörelsenedsättningar ger för konsekvenser i vardagen. Vi ser gärna att du har erfarenhet av tvärprofessionellt arbetssätt. 

Vi söker dig som kan och vill samarbeta med patienten och dennes nätverk för att hitta förutsättningarna för att fungera och utvecklas i vardagen. Samarbetsförmåga, flexibilitet och ett gott bemötande är en självklarhet för oss, stor vikt läggs därför vid personlig lämplighet.

Tjänsten är förenad med resor varför B-körkort är ett önskemål.

Övrigt
Mottagningen har en stor andel patienter med annan språklig bakgrund och arbete med tolk är vanligt förekommande därför är det önskvärt om du har vana av att arbeta med flerspråkighet och tolk.

Vi erbjuder en introduktionsperiod med mentorskap, goda möjligheter till kompetensutveckling genom kollegial handledning samt yrkesmässigt utvecklingsarbete med andra logopeder inom Habilitering barn och ungdom.

Inom Habilitering & Hälsa strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.
Rekryteringen sker löpande och du kan bli kontaktad innan ansökningstiden har gått ut. Du kan läsa mer om Habiliteringen på vår hemsida: www.vgregion.se/hoh 

Intervjuer planeras att genomföras vecka 14, 2023.

Tillsättning av tjänst sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/937
Kontakt
  • Maria Källberg, enhetschef, 0722-043054
Facklig företrädare
  • Maria Beijer, Maria.beijer@vgregion.se
Publicerat 2023-02-24
Sista ansökningsdag 2023-03-24

Tillbaka till lediga jobb