Sahlgrenska Universitetssjukhuset, FoUUI, HTA-centrum/Utvärderingsenheten

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

FoUUI-enheten Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU)

Forskning, utveckling, utbildning, innovation (FoUUI) ingår i Sahlgrenska universitetssjukhusets (SU) huvuduppdrag. Ett av SU:s tre övergripande mål är att vara landets ledande universitetssjukhus som innebär klinisk bredd och spetskompetens på högsta nivå, att alla bidrar till forskning, utveckling och utbildning och att SU har ett brett samarbete med akademi och näringsliv.

HTA-centrum ingår tillsammans med medicinska biblioteken i Utvärderingsenheten och ingår i FoUUI-enheten på SU som även innefattar verksamheterna Gothia Forum, ALF-­kontoret, lnnovationsplattformen, Biobank Väst och Utbildningsenheten och vars chefer tillsammans med FoUUI-direktören utgör enhetens ledningsgrupp.

Utvärderingsenheten

Health Technology Assessment (HTA) innebär att metoder och teknologier inom hälso- och sjukvården utvärderas med en systematisk och transparent metod, en process som utmynnar i en HTA-rapport. HTA-rapporter utgör ett beslutsunderlag för införande eller utmönstring av metoder inom hälso- och sjukvården. HTA-centrum Västra Götalandsregionen etablerades 2007 och är en regional stödorganisation med uppdrag att möjliggöra verksamhetsbaserad HTA som innebär att frågeställningen primärt kommer från verksamheten som tillsammans med HTA-centrum gör utvärderingen. HTA har ett nära samarbete med Kunskapsorganisationen och ger stöd i de processer som ingår i VGR:s nationella uppdrag. HTA-centrum har också ett nära och viktigt samarbete med Medicinska biblioteken SU och bildar tillsammans Utvärderingsenheten på SU.

Om tjänsten

Som chef för Utvärderingsenheten leder och utvecklar du HTA-centrum där 11 medarbetare från olika professioner arbetar. Du arbetar också tillsammans med enhetschefen för Medicinska biblioteken SU. Du kommer att ha en samverkande funktion med olika nätverk inom hälso- och sjukvården, till exempel med Program och Prioriteringsrådet, Statens beredning för medicinsk och social utvärdering (SBU) inklusive SBU:s nationella HTA-nätverk samt med Nationella Programområden. Din närmaste chef blir FoUUI-direktören.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk medicinsk utbildning eller motsvarande som är relevant för uppdraget. Du är minst disputerad och har förankring i akademin och har goda muntliga och skriftliga språkkunskaper i både svenska och engelska. Kompetens och erfarenhet av kunskapsstyrning och av systematisk medicinsk utvärdering inom hälso- och sjukvården är meriterande. Akademiska kvalifikationer såsom undervisningserfarenhet, handledarskap och pågående forskning är meriterande liksom tidigare chefserfarenhet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan.

Intervjuer sker 6/2.

Välkommen med din ansökan!

Tillsammans för patienten - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50-100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/9762
Kontakt
  • FoUUI-direktör, Caterina Finizia , 070-7690464
Facklig företrädare
  • Vision, Aiste Lindqvist, 072-2250011
  • Saco, Reza Asadian Falahieh , 073-0757946
Publicerat 2023-01-09
Sista ansökningsdag 2023-02-01

Tillbaka till lediga jobb