Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU)

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vill du starta din karriär på ett av norra Europas största sjukhus? Hos oss är du med och skapar framtidens sjukvård tillsammans med patienterna. Vi vill ta del av din kompetens och ge dig möjlighet att utvecklas.

Studerar du termin nio eller tio på läkarprogrammet och är intresserad av att arbeta som underläkare, ej leg i patientnära arbete? Hos oss är du med och skapar framtidens sjukvård tillsammans med patienterna. Vi vill ta del av din kompetens och ge dig möjlighet att utvecklas.

Om arbetet
Under sommaren 2023 kommer några av våra verksamheter att erbjuda underläkartjänster som i större utsträckning än traditionella läkartjänster är inriktade mot omvårdnadsarbete. Du följer patienten under vårdtiden och är delaktig i planering, beslut och utförande av vårdåtgärder. Patientnära vårdarbete ger en god grundförståelse för såväl patienternas behov som teamets förutsättningar, vilket är viktiga erfarenheter inför framtida läkartjänster.

Arbetsuppgifterna varierar och anpassas till aktuell verksamhet och kan till exempel innebära:

 • Samtal och omvårdnad om patient
 • Vårdplanering och dokumentera vårdarbete
 • Delta i att förbereda och administrera läkemedel
 • Provtagning, daglig PVK kontroll
 • Delta i rond
 • Anhörigkontakter

Inom psykiatrin kommer du möta patienter med olika psykiatriska diagnoser. Arbetsuppgifterna varierar och anpassas till aktuell verksamhet och kan till exempel innebära:

 • Inskrivningssamtal Epikris
 • Delta i läkemedelsadministration samt dokumentation
 • Anhörigkontakter

Vem söker vi?
Vi söker dig som är läkarstuderande och till sommaren 2023 har fullgjort minst termin nio på läkarprogrammet. Erfarenhet av arbete som undersköterska, barnsköterska eller skötare på Sahlgrenska Universitetssjukhuset eller motsvarande är meriterande.

Du är bra på att samarbeta, kan anpassa dig till olika arbetssituationer och omprioritera vid behov. Du har ett professionellt bemötande till patienter och anhöriga. Vi kommer att se till personlig lämplighet vid tillsättning av tjänsterna.

För att vi ska kunna erbjuda våra patienter god och säker vård är det viktigt att våra medarbetare har goda språkkunskaper och god förmåga att kommunicera på svenska. Din språknivå bör lägst vara B2 (enligt Gemensam Europeisk Referensram för språk), SVA 1 (Svenska som Andraspråk 1 i kommunal vuxenutbildning) eller motsvarande.

Information till dig som söker semestervikariat hos oss
För att vara aktuell för tjänsten ska du kunna arbeta minst 6-7 veckor under semesterperioden. Vi ser gärna att du kan arbeta sammanhängande veckor. 

Inför anställning inom psykiatri görs kontroll av misstanke- och belastningsregistret.

Rekrytering sker fortlöpande under ansökningstiden, vänligen skicka in din ansökan så snart som möjligt.

För läkarstudenter som inte studerar i Sverige utan i andra länder inom EU/EES behöver arbetsgivaren, om du är aktuell för anställning, ansöka om ett särskilt förordnande från Socialstyrelsen för arbete som vik underläkare, ej leg. Läs mer på Socialstyrelsens hemsida: https://legitimation.socialstyrelsen.se/for-arbetsgivare/lakare/

För att vi ska kunna kvalitetssäkra rekryteringsprocessen ber vi dig att bifoga följande:
För dig som…

 • är klar med din utbildning: betyg eller examensbevis.
 • har en pågående utbildning: resultatintyg och registreringsintyg där det framgår vilken termin du går samt hur många poäng du hittills har. Kopia av exempelvis studieplan som visar vilka kurser och prov som kvarstår av utbildningen.
 • har en pågående utbildning utomlands: du behöver ha fått dina betyg översatta till engelska av ditt universitet. Det behöver framgå vilken termin du är på.
 • har en utländsk examen: du behöver ha ett utlåtande från Socialstyrelsen. Vid frågor är du välkommen att kontakta oss.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2023-08-27
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 20
Sysselsättningsgrad Enligt överenskommelse
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/9223
Kontakt
 • HR-Servicecenter, sommar.su@vgregion.se
Publicerat 2022-12-01
Sista ansökningsdag 2023-05-22

Tillbaka till lediga jobb