Västtrafik, IT

Varje dag reser 430 000 personer med Västtrafik och vi arbetar för att ännu fler ska välja kollektivtrafiken som det naturliga valet att resa. Vår bransch står inför flera stora förändringar som innebär nya och spännande utmaningar. Var med oss i arbetet med att öka det hållbara resandet i Västra Götaland.

Västtrafik IT växer och behöver skala upp verksamhetsområdet IT-Trafikinformation. Vi befinner oss i en transformationsfas där verksamheten byggs på agila principer i syfte att skapa värde för våra kunder och partners. Sen i våras har vi även startat upp ett program “Framtidens Trafikinformation” med övergripande syfte att lyfta hela trafikinformationsområdet.

Nu söker vi dig som vill vara med och möta samt driva förändringen som en av två avdelningschefer inom verksamhetsområdet. IT Trafikinformations kärnverksamhet handlar om försörjning av trafikinformation för alla våra trafikslag (buss, spårvagn, båt, tåg) inom områdena planerad trafik, utförande av trafik (realtid) samt uppföljning.

Avdelningen vi nu söker chef till har ca 15 medarbetare (konsulter och anställda), och består av två team inom områdena TDB (trafikdatabas) och Geografi. Eventuellt kommer ett tredje team att tillhöra denna avdelning. Det finns även en hel del leverantörskontakter.

Som avdelningschef arbetar du nära de produktägare som jobbar inom området samt är en aktiv och coachande ledare för medarbetarna på avdelningen. Samverkan med övriga avdelningar inom Västtrafik är centralt då vi fokuserar på att värdeskapandet för våra användare skall vara stort. Rollen innebär fullt personal-, budget- och verksamhetsansvar. Du kommer rapportera till Verksamhetschef för IT Trafikinformation samt ingå i IT- Trafikinformations ledningsgrupp.

På Västtrafik är ledarskap en profession. Vi har insikt om att medarbetare som mår bra och är motiverade presterar bra. Som avdelningschef har du en viktig uppgift att skapa förutsättningar för högpresterande team och medarbetare genom att visa vägen, involvera och engagera. Du kommer att driva utveckling och effektivisering av kundinformation, coacha dina medarbetare och arbeta med förbättring av avdelningens arbetssätt och samarbeten med övriga Västtrafik.

För att lyckas i den här rollen bör du ha en relevant teknisk akademisk utbildning. Du har tidigare arbetat i en ledande position och vi ser att du har erfarenhet av agila arbetsmetoder samt verksamhetsnära systemutveckling och systemförvaltning.

Som person är du genuint intresserad av att interagera med team för att förstå deras behov för att nå sina verksamhetsmål. När det behövs jobbar du med problemlösning nära dina medarbetare för att möjliggöra deras framgång. Du är duktig på kommunikation och har lätt för att samarbeta med andra parter för att tillsammans få framåtdrift i arbetet. Vi tror att du är en trygg ledare som har förmågan att motivera och skapa förutsättningar för dina medarbetare.

Vi vill att Västtrafik ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med huvudsaklig placering i Göteborg. Resor i tjänsten till våra övriga kontor inom regionen förekommer.

Vid eventuella frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Alexandra Sedelius, alexandra.sedelius@vasttrafik.se, 0702-19 56 50. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-02-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/9200
Kontakt
  • Alexandra Sedelius, 0702-195650
Publicerat 2022-11-18
Sista ansökningsdag 2022-12-09

Tillbaka till lediga jobb