Västtrafik, Utveckling

Vill du vara en del av en verksamhet som är en förutsättning för att samhället ska fungera? Vill du vara med och göra hållbart resande till norm? Nu söker vi en avdelningschef som brinner för ledarskap till vår verksamhet för trafik- och samhällsutveckling. Västtrafik ansvarar för kollektivtrafiken i Västra Götaland. Varje dag reser 410 000 personer med oss. Det är ett uppdrag som är viktigt i det stora och det lilla, för varje enskild resenär och för att vår region ska utvecklas. Västtrafik ägs av Västra Götalandsregionen.

Rollen

På Västtrafik står vi inför stora utmaningar i att öka det hållbara resandet. Vi vill därför ta kliv i vår trafikutveckling och bildar nu en ny avdelning där vi samlar medarbetare som på olika sätt arbetar med utveckling av vår trafik – totalt 17 stycken. Avdelningens syfte är att i samverkan med våra partners säkra effektiva och hållbara resor för våra kunder. Arbetet är en viktig del i att öka andelen hållbara resor i hela Västra Götaland.

Vi söker nu dig som tillsammans med medarbetarna vill ta ansvar för att forma och utveckla arbetssätt, samarbeten och processer på vår nya avdelning.

I rollen som avdelningschef kommer du att leda de medarbetare som ansvarar för att driva och utveckla vår trafik på både kort och lång sikt. En viktig del i arbetet är samverkan och att utveckla våra interna och externa samarbeten och arbetssätt. I din roll kommer du att få leda både i det operativa dagliga arbetet och i det strategiska framåtblickande arbetet. Du kommer att vara placerad under Verksamhetschef för Trafik- och Samhällsutveckling och ha ett nära samarbete med Utvecklingsledare för trafikutveckling och övriga kompetenser inom Västtrafik. Du kommer också att få arbeta med förändringsledning då vi är en verksamhet i ständig utveckling.  

Västtrafik som arbetsplats

Vi är många som jobbar på Västtrafik, med olika bakgrund och kompetens. Gemensamt har vi ett stort engagemang och en gemensam vision, en framtid där hållbart resande är en norm. Det händer alltid mycket hos oss. Vi växer och utvecklas i samklang med vad våra resenärer och samhället kräver av oss. Vi är vakna och nyfikna och i ständig förändring. Samtidigt har vi en arbetsplats med möjlighet till utveckling och fördjupning som erbjuder trygghet, stabilitet och goda förmåner.

Vem är du?

Våra medarbetare är olika. Alla behövs. Vi vet att olikheter berikar oss och gör oss bättre.

För att trivas i rollen som avdelningschef tror vi att du är en person som har ett intresse och kunskap inom hållbart resande och samhällsfrågor. Du brinner för ett ledarskap där tillit och förtroende för dina medarbetares förmåga är en framgångsfaktor i ditt arbete. Du tror på ett inkluderande och coachande förhållningssätt och har förmåga att leda medarbetare i utveckling och förändring.

Du är samarbetsorienterad och är mycket bra på att utveckla nya och befintliga relationer och samarbeten. Du tror på att vi lyckas bäst tillsammans, samtidigt som du är modig och vågar stå upp för dina perspektiv. Du ser möjligheter och lyfter fram idéer och förändringsförslag men har också förmågan att lyfta blicken och se till helheten.

Kvalifikationer

Flerårig arbetslivserfarenhet av att leda och utveckla en verksamhet. Erfarenhet av ledarskap med ett personalansvar och relevant högskoleutbildning. Har du dessutom erfarenhet från kollektivtrafikbranschen ser vi det som meriterande men i den här rekryteringen kommer dina ledaregenskaper att väga tyngst.

Villkor och ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillsättning enligt överenskommelse. Placering i Göteborg eller enligt överenskommelse. Har du frågor kring tjänsten, kontakta Eva Lindh, eva.lindh@vasttrafik, tel. 010-434 51 79.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 5 december 2022!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Så snart som möjligt
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/9023
Kontakt
  • Eva Lindh, 010-4345179
Publicerat 2022-11-14
Sista ansökningsdag 2022-12-05

Tillbaka till lediga jobb