Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 6, Hjärtintensivvårdsavd 92-93

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Låt oss börja med att berätta om hjärtsektionen och vården vi bedriver på våra avdelningar 92/93 på Kardiologen där avancerad hjärtsjukvård bedrivs.

Våra två avdelningar bedriver avancerad hjärtsjukvård i nära samarbete med varandra. yttersta ansvaret för akutsjukvård vad gäller akut pågående hjärtinfarkter.

Vi har ett stort upptagningsområde med både läns- och regionsuppdrag (Island, Norrland och hela Västra Götaland.

Hjärtavdelningarna är också inriktade på arytmier av olika slag, instabil angina och hjärtsjukdomar. Avdelningen samarbetar tätt med akutintaget och med ambulansen. Sjuksköterska eller läkare i ambulans skickar EKG som två sjuksköterskor tolkar på avdelningen. Därefter görs en bedömning vilken vård patienten ska få, ex direkt PCI eller annan vårdinstans. Vi vårdar även patienter som utreds för avancerad hjärtsvikt, hjärtpumpar och förbereder för hjärttransplantationer.

Om tjänsten

Snart startar ett pilotprojekt där en sjuksköterska tillsammans med en läkare springer på hjärtstopps larm på hela sjukhuset, för att patienten ska få professionell vård tidigt i vårdkedjan.

Tillsammans kan vi erbjuda dig breda kunskaper inom Kardiologi så att du som sjuksköterska ska kunna känna en yrkesstolthet och kompetensutveckla dig över tid vilket är viktigt för oss.

Vi har fyra instruktörer på avdelningen som kontinuerligt utbildar sjuksköterskorna genom interna föreläsningar och kurser både teoretiskt och praktiskt. Detta gör dig tryggare och mer professionell i din sjuksköterskeroll.

Vi har en kompetenstrappa från allmän kardiologi till avancerad högspecialiserad vård. Det finns även en specialistutbildning inom hjärtsjukvård som sker på halvfart under två år.

På avdelningen arbetar läkare, sjuksköterskor, undersköterskor och fysioterapeuter tätt ihop med ett öppet klimat där teamkänslan prioriteras.

Om dig

Brinner du för akutsjukvård och har viktiga egenskaper såsom god samarbetsförmåga, noggrannhet, social kompetens, flexibelt arbetssätt och kan arbeta ett varierat arbetstempo. Då kommer du passa bra in hos oss.

Ring oss gärna om du blir nyfiken och vill veta mer om vår verksamhet! Efter urval finns det möjlighet att komma på besök och hospitera något pass.

Med vårt breda uppdrag kan vi erbjuda dig en spännande arbetsdag.

Klicka på länken och få en inblick i vår verksamhet och träffa några av våra medarbetare.

VGRplayer - Kardiologen-Sahlgrenska (vgregion.se)

VGRplayer - Kardiologen-Sahlgrenska-1 (vgregion.se)

Ser fram emot din ansökan!

Tillsammans för patienten - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/8296
Kontakt
  • Chef Jessica Rosander avd 93, 031-3427496
  • Chef Therez Fredriksson avd 92, 031-3421092
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Josefin Sandberg , , 031-3421093
  • Vårdförbundet, Lisa Magnusson , , 031-3421093
Publicerat 2023-05-05
Sista ansökningsdag 2023-06-30
Logga in och sök jobbet

Terug naar vacatures