Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 5, Kirurgi Sahlgrenska

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vill du vara en del av ett team där respekt, omtanke, öppenhet och humor värderas för att uppnå ett gott arbetsklimat? Lockas du av en lärorik och utvecklande arbetsmiljö? Då kan det vara Dig som vi söker som ny kollega hos oss!

Kuratorsmottagning Kirurgi och njurmedicin är en enhet som ligger organisatoriskt under Verksamhetsområde Kirurgi Sahlgrenska, men som arbetar mot olika verksamheter inom Område 5.

Inom enheten är vi nio kuratorer där man vanligtvis är två som arbetar tillsammans mot en eller flera verksamheter, men inom gruppen finns ett gott samarbete där vi också hjälper varandra under semesterperioder eller när det behövs. Teamarbete med såväl kuratorskollegor som tvärprofessionellt är en viktig del i vår arbetsmiljö. Utbildning är en viktig del i att arbeta inom ett universitetssjukhus och på enheten handleder vi socionomstudenter där du ges möjlighet att vara med och bidra med handledarskap.

Vill du som kurator möta en ny framtid där utveckling och kontinuerliga förbättringar för våra patienter är en viktig del i vårt gemensamma arbete?

Inom verksamheterna arbetar flera yrkeskategorier såsom rehabkoordinator, sjuksköterskor, undersköterskor, kanslister, fysioterapeuter, dietister och läkare. Du kommer att arbeta tillsammans med dina kollegor, för och med patienten, för att skapa delaktighet med fokus på kontinuitet, tillgänglighet och hög kvalitet. Du får också möjlighet att aktivt delta i förbättringsarbeten och projekt som bedrivs inom vår enhet. Vi är måna om att skapa goda förutsättningar för alla att kunna utföra ett bra arbete och att såväl patient som medarbetare ska trivas hos oss.

Du kommer att arbeta med och utveckla det psykosociala stödet till patienter som vårdas inom våra verksamheter. Arbetet bedrivs såväl inom öppenvård som inom slutenvården. Som kurator är du en viktig del i vården av patienten för att bidra till att öka patienters och anhörigas förmåga och möjlighet att hantera den förändrade livssituation som sjukdom eller skada kan medföra. Det kan handla om att samtala kring de känslomässiga reaktioner som sjukdomen/skadan kan föra med sig eller till exempel hjälpa till att samordna kontakter och åtgärder i samhället. I huvudsak kommer du att arbeta med patienter som är under kirurgisk behandling, men det finns även patienter med andra diagnoser som du kommer att arbeta med. Man följer ibland patienter genom hela vårdförloppet, det vill säga under utredning, behandling och efter behandling.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har socionomexamen och som gärna har några års erfarenhet och ett stort intresse av att vidareutvecklas, som hälso- och sjukvårdskurator. Har du dessutom legitimation samt läst steg 1 utbildning anses det meriterande. Att väl kunna hantera Sahlgrenska Universitetssjukhusets gemensamma system är en fördel, men inget krav om du har annan tidigare datorvana att kunna hantera journalsystem. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och egenskaper såsom förmåga till självständighet, flexibilitet och samarbete, utöver framförallt ett intresse för att arbeta med människor i utsatta livssituationer.

Provanställning kan komma att tillämpas. 

Intervjuer sker löpande. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Tillsammans för patienten - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75-100% enligt överenskommelse
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/6970
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Sara Synnergren, 031-3428452/070-0852694
  • Sektionsledare, Malin Landström, 031-3428527
Facklig företrädare
  • Vision, Sonja Oldvén, sonja.oldven@vgregion.se
  • SRR, Git Olofsson, git.olofsson@vgregion.se
Publicerat 2022-09-08
Sista ansökningsdag 2022-09-25

Terug naar vacatures