Närhälsan Bemanningsenheten

Närhälsan erbjuder nära primärvård av högsta kvalitet. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna genom hela livet och gör skillnad för deras hälsa. Vi tar vara på dig och erbjuder utveckling genom hela yrkeslivet.

Om oss

Bemanningsenhetens uppdrag är att ersätta personal vid sjukdom och annan frånvaro samt prioritera våra insatser utifrån Närhälsans behov vid ca 40 vårdcentraler/barnavårdscentraler i Storgöteborg. Hos oss arbetar sjuksköterskor, distriktssköterskor, barnsjuksköterskor, undersköterskor och medicinska sekreterare.

För att värna om gemenskapen inom bemanningsenheten träffas vi regelbundet på gemensamma arbetsplatsträffar och utvecklingsdagar. Här får vi möjlighet att bland annat ta upp frågor som rör vårdcentralernas olika arbetssätt och lokala rutiner.

Om arbetet

Som anställd på Bemanningsenheten erbjuds du ett omväxlande arbete på olika BVC-mottagningar. Dina arbetsuppgifter omfattar att enligt Rikshandboken ta hand om de yngsta i åldrarna 0-6 år, från nyfödd fram tills att skolan tar vid. Du kommer att arbeta med hälsokontroller, telefonrådgivning, vaccinationer, hembesök och vid vissa tillfällen föräldragrupper.

I vårt bokningssystem får du en tydlig bild över din personliga schemaläggning ca två månader framåt. Kompetensutveckling är en viktig del av arbetet hos oss. Närhälsan har ett stort utbud av internutbildningar och vi tillgodoser dessa utbildningstillfällen under arbetstid.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning inom öppen hälso- och sjukvård för barn och unga eller öppen hälso- och sjukvård. Du skall ha minst ett par års dokumenterad erfarenhet av arbete på BVC samt behärska svenska i tal och skrift.

För att passa in hos oss behöver du ha en bred klinisk och praktisk kompetens samt att du genom erfarenhet lärt dig att göra bedömningar i olika typer av situationer. Du är trygg i din kompetens och tycker om nya möten med patienter och kollegor. Personliga egenskaper som vi värdesätter är flexibilitet, engagemang och samarbetsförmåga. Du kan hantera en ojämn arbetsbelastning och samtidigt visa ett gott bemötande till patienter och kollegor. 

Det är viktigt att du kan arbeta självständigt och är strukturerad. Då du arbetar på flera olika barnavårdscentraler och träffar många nya kontakter är det viktigt att du har hög social kompetens. Du ska ha tidigare arbetserfarenhet där du fått använda dessa erfarenheter/förmågor. Vi kommer också lägga stor vikt vid personliga egenskaper samt att du lever upp till Närhälsans kärnvärden som är Pålitlig, Omtänksam och Nytänkande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/6137
Kontakt
  • Pia Schwarz, Enhetschef, 0733-706003
Facklig företrädare
  • Therese de Don, Vårdförbundet, 0700-823646
Publicerat 2022-10-18
Sista ansökningsdag 2022-11-01

Tillbaka till lediga jobb