NU-sjukvården, Område III, Vuxenpsykiatri, Sektion 1

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 000 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Vi söker en sjuksköterska till vårt mobila akutteam!

Hos oss får du möjlighet att arbeta i en välfungerande psykiatrisk mottagningsenhet där dina kollegor har hög kompetens och stor erfarenhet. Du kommer att få introduktion av kompetenta och erfarna kollegor för att du skall känna dig trygg inför dina arbetsuppgifter i mobila teamet. Vi ser fram emot att dela vår samlade kunskap med dig!

Om verksamheten
Den vuxenpsykiatriska mottagningen ses som basen i den psykiatriska verksamheten där vårt ansvar är att utreda, diagnostisera, behandla och rehabilitera i patientens närmiljö. Våra målgrupper är människor som är i behov en specialistpsykiatrisk vård på grund av psykossjukdom, bipolär sjukdom, neuropsykiatriska funktionshinder, svåra personlighetssyndrom, djupa depressioner eller samsjuklighet, det vill säga psykisk störning/ sjukdom med samtidigt missbruk/beroende.

Vår psykiatrimottagning ligger på Strömstad sjukhus och bara ett stenkast från havet. Vi har även filial i Tanumshede. Vi är ett välfungerade team bestående av cirka 20 personer. Det psykiatriska mobila akut teamet har Strömstad, Tanum och Sotenäs kommun som arbetsfält. Heldygnsvården är på NÄL eller Brinkåsen.

Hur ser en arbetsdag ut?
Mobila akutteamen syftar till att ge patienter nära vård i akuta situationer under kvällar och nätter. Insatserna kan förebygga oplanerade akuta besök vid psykiatriska akutmottagningen, minska behovet av heldygnsvård och öka förutsättningarna för permissioner.

Mobila akutteamen utför psykiatriska insatser såsom rådgivning, stöd, bedömningar, uppföljningar då akuta behov finns eller när utökad behandlingsinsats är nödvändig. Insatserna sker i patientens närmiljö med hembesök eller via telefon. Insatserna sker utifrån uppdragsanmälan och kan vara akuta eller planerade och tidsbegränsande.

Ditt uppdrag inom vår verksamhet är främst att arbeta tillsammans med en sjuksköterska i vårt mobila akutteam alla dagar i veckan mellan kl 16:00-24:00. Avvikande arbetstider kan förekomma. Tjänstgöring varannan helg. 

Vem söker vi?
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och som har ett stort engagemang och ett genuint intresse för att arbete med människor som lider av psykisk sjukdom.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vi förväntar oss att du har en personlighet som bidrar med engagemang och arbetsglädje i arbetsgruppen. Du är ansvarstagande och har förmåga till att göra kloka bedömningar och beslut. Arbetet kräver också att du är strukturerad, flexibel och lösningsorienterad.

Övrigt
Körkort är ett krav. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Vid tillsättning av tjänst inom psykiatrin begär vi alltid utdrag ur misstanke- och belastningsregistret. Denna förfrågan sköts av arbetsgivaren.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Strömstad/Tanum
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/6097
Kontakt
  • Catarina Baatz, Vårdenhetschef, catarina.baatz@vgregion.se,070-2549043
  • Ellinor Brattström, Teamledare, 010-4356070
Facklig företrädare
  • Vårdförbundets kansli, vxl010-4350000
Publicerat 2022-09-20
Sista ansökningsdag 2022-10-11

Tillbaka till lediga jobb