Habilitering & Hälsa, Syncentral, Skövde

Habilitering & Hälsa erbjuder specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. Målet är att bibehålla och utveckla funktionsförmågan, skapa förutsättningar för en god hälsa och möjlighet att aktivt delta i samhället. Vill du göra skillnad för personer som har en funktionsnedsättning? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tillsammans har vi kraft att förändra.

Beskrivning
Synverksamheten arbetar med habilitering och rehabilitering av personer med synnedsättning i alla åldrar. Målet med verksamheten är att skapa förutsättningar för personer med synnedsättningar att kunna leva ett gott liv och nå full delaktighet i samhället utifrån egna val. Vi arbetar i multiprofessionella team där vi utgår ifrån patientens unika behov. I teamet samarbetar kurator, optiker, synpedagog, IKT-tekniker/IKT-utbildare samt administrativ personal. Våra insatser utgår från ett personcentrerat arbetssätt
Nu söker vi en kurator till vårt team och vi erbjuder dig ett stimulerande och spännande arbete tillsammans med engagerade och kompetenta arbetskamrater.
Verksamheten tar även emot studenter för handledning.

Arbetsuppgifter
Du, som kurator, kommer att arbeta i både barn- och vuxenteamet. Kuratorns huvudsakliga arbetsuppgifter i barnteamet är att genom tidiga insatser, själv eller tillsammans med synpedagog, bistå barn och föräldrar med stödjande, stärkande och strukturerande psykosociala samtal. Som en del i det psykosociala stödet verkar kuratorn för att förebygga ohälsa och främja för ett gott föräldraskap.
Kuratorns arbetsuppgifter i vuxenteamet innefattar psykosociala utredningar och behandlingsarbete i forma av stödsamtal, krisbearbetning och personlig rådgivning. I arbetet ingår också information om samhällets stödåtgärder och samhällsinsatser. Vi arbetar både med individuella insatser och insatser i grupp.

Kvalifikationer

Du har socionomutbildning och arbetar som kurator idag.

Meriterande är vidareutbildning inom KBT steg 1 eller legitimerad Hälso och Sjukvårds kurator.

Du har arbetat med stöd av professionell metodhandledning .

Arbetet ställer krav på självständighet, initiativförmåga och flexibilitet men också god samarbetsförmåga.

Viktigt att du kan utrycka dig väl i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Körkort är ett krav då resor i tjänsten förekommer.

Övrigt
Inom Habilitering & Hälsa strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Intervjudagar 5/10 och 13/10

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/5486
Kontakt
  • Eva Bjuke, enhetschef,, 0705-579549
  • Mattias Erlandsson Kurator, 010-4414980
Facklig företrädare
  • Stig Roos, SSR,, 070-2554919
Publicerat 2022-08-29
Sista ansökningsdag 2022-09-23

Tillbaka till lediga jobb