Sjukhusen i väster, Kirurgi och ortopedi, Kirurgiavdelning 2, Kungälv

Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus –
Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Högsbo närsjukhus (tidigare Frölunda specialistsjukhus) och Kungälvs sjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.

Om verksamheten
Verksamhet Kirurgi och ortopedi på Kungälvs sjukhus omfattar tre vårdavdelningar, en mottagning, dagvårdsenhet och gynekologisk mottagning. Vi är ca 230 anställda. Verksamheten handlägger akuta och planerade patienter i öppen- och slutenvård inom kirurgi, urologi och ortopedi. En betydande del av verksamheten är av akut karaktär, men en del av verksamheten består också av vård av patienter i livets slutskede.

Om oss
Kirurgavdelning 2 är en allmänkirurgisk vårdavdelning. Vi utreder och behandlar främst patienter med sjukdomar i mag- tarmkanalen. Vi behandlar också patienter med urologiska åkommor. Flertalet av våra patienter blir inlagda för planerad kirurgi men de kan även bli inlagda från akutmottagningen för observation och eventuell akut operation.

Sedan januari 2020 arbetar vi i nya moderna lokaler i nya Kungälvs sjukhus. Avdelningen har totalt 28 vårdplatser fördelat på fyra sektioner. På varje sektion arbetar en sjuksköterska tillsammans med en till två undersköterskor, dagtid finns även en läkare på plats. Varje sektion bildar på så sätt ett team, som tillsammans arbetar för att patienten skall få bästa tänkbara vård och omsorg och under arbetsdagen förs en kontinuerlig dialog mellan teamets medarbetare. Det är viktigt att se styrkan i teamet, att vi är många olika personalkategorier med olika personligheter som tillsammans samverkar för en så optimal vård som möjligt för våra patienter.

Som stöd och komplement till teamen har vi idag en specialistsjuksköterska i palliativ vård som också är mentor för nyanställd personal.

Då flera av våra patienter är i palliativt skede har vi ett tätt samarbete med mobilt palliativt team samt smärtteamet, fysioterapeut, arbetsterapeut, präst, kurator och dietist.

En gång i veckan har vi en tid avsatt då dessa yrkeskategorier och specialister träffas på en rond för att tillsammans gemensamt lägga upp en plan framåt. Specialistsjuksköterskan har här en viktig roll då det är hon som har en nära kontakt med patienten på avdelningen.

Vi söker nu specialistsjuksköterskor inom kirugi och palliativ vård samt grundutbildade sjuksköterskor med eller utan erfarenhet

Vi ser nu en möjlighet i att utveckla vården ytterligare och önskar anställa fler specialistsjuksköterskor och sjuksköterskor på vår avdelning inom kirurgi och i palliativ vård.

Du kommer att ha alla möjligheter att vara med och utveckla, driva förbättringsarbeten och forma din roll på avdelningen.

Alla sjuksköterskor jobbar var tredje helg, vilket kommer leda till att vi blir fler sjuksköterskor på vardagar och får då möjlighet att kunna använda tid till förnyelse och utveckling.

Villkor
Avser dag-, kvälls- och helgtjänstgöring var tredje helg.

Önskvärd tjänstgöringsgrad kan diskuteras vid anställningsintervju.

Kliniskt basår
För dig som är nyutexaminerad sjuksköterska/röntgensjuksköterska ingår Kliniskt basår under det första året i din tillsvidareanställning. Kliniskt basår innehåller föreläsningar, processorienterad omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Det ingår även att gå bredvid i andra verksamheter, för att du ska få en bredare förståelse för sjukhuset där du arbetar. Detta är en satsning som görs för att ge dig möjlighet att ytterligare utvecklas i din profession och bygga upp din yrkesidentitet.

Förmåner
Förmåner som ingår i en trygg anställning hos oss är bland annat:

  • Löneutfyllnad vid föräldraledighet och sjukdom
  • Möjlighet att söka AST-tjänst
  • Full semesterrätt redan från första anställningsåret
  • Individuell schemaläggning i största möjliga utsträckning
  • Interna utbildningar efter avdelningens önskemål & behov
  • Friskvårdsbidrag

Läs mer om våra förmåner på http://www.vgregion.se/jobba-i-vgr/dinaformaner/.

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kungälv
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/3665
Kontakt
  • Camilla Finnskog, vårdenhetschef, 0303-98948
  • Susanne Axelsson, vårdenhetschef, 0303-98611, 0724-514404
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, 0303-98844, vardforbundet.ksh@vgregion.se
Publicerat 2022-09-16
Sista ansökningsdag 2022-11-02

Tillbaka till lediga jobb