Västfastigheter, Område Projekt

Projektledare – Bygg

Uddevalla

Område projekt genomför ny- och ombyggnationer av investeringsprojekt i Västra Götalandsregionens lokaler.  Vi deltar i förstudier inför projekt och tar ansvar för programarbete, projektering och genomförande. Våra kunder finns främst inom hälso-och sjukvården, men också inom kultursektorn, vid folkhögskolor, naturbruksgymnasier samt resecentrum, buss och tågdepåer inom hela Västra Götalandsregionen.

Västfastigheter söker Projektledare inom Bygg

Vi söker nu dig som är projektledare och vill ansvara för våra projekt inom bygg, rollen är placerad vid vårt kontor i Uddevalla. I projektenhet Väst kommer Du att ingå i en grupp med ca 20 kollegor som alla arbetar med projekt som har med underhåll, ombyggnad och nyproduktion att göra.

Majoriteten av projekten utförs på sjukhus och sjukhusrelaterade fastigheter men även bland annat naturbruk, folkhögskolor och museum ingår i utbudet av fastigheter.

Som projektledare hos oss kommer du att projektleda mindre och medelstora byggprojekt ofta med inslag av teknik. Ditt ansvarsområde kommer vara att i enlighet med LOU, handla upp och genomföra byggprojekt.

I din roll som Projektledare med inriktning mot bygg arbetar du med projekt utifrån ett planerat behov med en prioritet som vi internt har säkerställt.  In denna roll ansvarar du för utförande av projekt med stöd av interna tekniska resurser samt upphandlade resurser för att upprätthålla vår byggtekniska standard.

Du medverkar till att utveckla ett långsiktigt planerat underhåll genom att ansvara för en rad olika delar såsom: budget, prognos, bokslut, resultatuppföljningar, avstämningar, delårsbokslut och analyser av genomförda projekt.

Västfastigheter erbjuder Dig att få arbeta med stimulerande och utmanade projekt där samhällsnyttan är i fokus. Du kommer få möjligheten att samarbete med flera funktioner i Västfastigheters organisation och med våra kunder. Hos oss får du möjlighet till individuell utveckling och ett öppet arbetsklimat.

För att lyckas i denna roll tror vi att du har tidigare erfarenhet från en samordnande roll och goda erfarenheter från deltagande i byggentreprenader. Exempel på projekt kan vara allt ifrån underhållsåtgärder så som att lägga om ett tak till reinvesteringar av ställverk men också renoveringar och nyproduktion av till exempel operationsavdelningar.

Vem vi tänker att du är:

Utbildad högskoleingenjör eller femårig utbildning inom samhällsbyggnad alternativt annan utbildning/erfarenhet. Erfarenhet av projektledning inom branschen i befattningar som projektledare, projektchef eller motsvarande roll.

God erfarenhet av budgetansvar, ekonomisk styrning och uppföljning. Förhandlingsvana och god affärsmässighet.

Önskvärt är om Du har erfarenhet av byggentreprenader, gärna med inriktning på samverkan, och goda kunskaper i entreprenadjuridik, samt erfarenhet av att arbeta i enlighet med LOU.

God förmåga att kommunicera, såväl muntligt som skriftligt.

För att trivas i rollen tänker vi att du trivs med mycket ansvar och förstår vikten av att alltid ha med dig helhetsperspektivet. Du är handlingskraftig, har ett systematiskt arbetssätt och har lätt för att organisera ditt arbete och prioritera på ett effektivt sätt. Du har förmågan att fatta snabba beslut och agera utifrån dessa. Du är stabil och främjar en förtroendeskapande atmosfär.

Placering

Rollen är placerad vid Västfastigheter kontor i Uddevalla.  Du behöver ha B-körkort. Där det är möjligt använder vi gärna kollektivtrafik vid resande. 

Varmt välkommen med din ansökan senast 31 januari.

I rekryteringsprocessen används personlighets och färdighetstest i enlighet med Västra Götalandsregionens riktlinjer.

Västfastigheter har verksamhet i hela Västra Götaland med kontor i Vänersborg, Uddevalla, Göteborg, Borås och Skövde samt på samtliga av våra driftenheter.

Som en av Sveriges största fastighetsförvaltare kan vi erbjuda dig goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västfastigheters verksamhetsidé ”tillsammans skapar vi hållbara miljöer”. Tillsammans med kompetenta och inspirerande kollegor är du en del av en verksamhet som ständigt utvecklas. Hos oss har du som medarbetare inflytande över din arbetssituation, känner trygghet och delaktighet.

 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Heltid
Ort Uddevalla
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/7
Kontakt
  • Johan Höglund Projektchef Väst, 0727-218 234
Facklig företrädare
  • Therese Tullock SACO, 070-378 77 82
  • Daniel Hansson VISION, 070-780 57 59
Publicerat 2022-01-03
Sista ansökningsdag 2022-01-31

Terug naar vacatures