Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Avd 607/Avancerad psykiatri i hemmet

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vill du ha ett arbete där du både får behandla, motivera och aktivera patienter till att må bättre och få ökad livskvalitet? Då kan du vara den vi söker till vårt team inom öppenvårdsdelen på Avdelning 607, Avancerad psykiatri i hemmet!

Inom Psykiatri Psykos finns all psykosvård för hela Göteborg med kranskommuner samlat. Det omfattar slutenvård, öppenvård och mellanvårdsformer.

Avdelning 607 - Avancerad psykiatri i hemmet (APIH) är en SLÖP, integrerad öppen- och slutenvård. Det innebär att vi kan erbjuda våra öppenvårdspatienter inläggning under perioder som inte kan hanteras med behandling enbart i öppenvården. En av våra åtta vårdplatser är brukarstyrd, för patienter som själva avgör när de behöver den. Behandlingsmodellen vi arbetar utifrån heter R-ACT. Det är en evidensbaserad metod för behandling av patienter med psykiatrisk/psykos problematik som utgår från patienten och patientens nätverk.

På enheten arbetar bland annat specialistläkare, sjuksköterskor, skötare, arbetsterapeut, kuratorer, psykolog och sekreterare. Som sjuksköterska hos oss arbetar du i ett tvärprofessionellt team med möjlighet att anpassa vården för patienten i dialog med kollegor.

Vad kan vi erbjuda dig? 

Vi vill att du ska känna dig trygg i arbetet och därför anpassar vi introduktionen efter vad du kan sedan innan. Du får en erfaren sjuksköterska som mentor och regelbunden handledning. Vi är ett team där vi stöttar varandra och vill att det ska kännas naturligt att komma med frågor. Hos oss ges du mycket goda möjligheter till kontinuerlig utveckling. Vi kan erbjuda dig exempelvis utbildning i R-ACT, MI (motiverande samtal), beroendesjukdomar eller andra diagnoser inom psykiatri.

Vad ingår i jobbet?

Den här tjänsten som sjuksköterska är inom öppenvårdsdelen på Avdelning 607- APIH. Du kommer att vara case manager vilket innebär att ansvara för vård- och behandlingsinsatser åt ett antal patienter. Varje patient har två kontaktpersoner. I ditt arbete kommer du att göra psykiatriska utredningar, identifiera din patients behov av insatser och tillsammans upprätta en vårdplan med mål som ni arbetar efter, följer upp och uppdaterar. I jobbet ingår även medicinering och annan somatisk vård. Det är en stor fördel att patienten behåller både sin läkare och case manager även om patienten behöver läggas in på avdelningen. I de fall du är case manager så förblir du patientens öppenvårdskontakt men deltar inte i slutenvårdsarbetet på avdelningen. Du arbetar måndag till fredag. 

Vem söker vi till vårt team?

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Vi ser det som meriterande om du antingen har erfarenhet som sjuksköterska, specialistutbildning i psykiatri eller har arbetat med en liknande målgrupp patienter tidigare. Det är ett plus om du har MI-utbildning. Då det ingår mycket hembesök i arbetet så är det önskvärt att du har körkort. Det finns även elcykel att tillgå i tjänsten.

Vi tror att du som börjar hos oss är nyfiken och trivs med att kunna följa patienter över lång tid. Du är engagerad, noggrann och vill tillsammans med dina kollegor i teamet skapa den bästa vården för våra patienter. Du är stabil och trygg i dig själv och det inger förtroende i din relation med patienten. Du är bra på att samarbeta, skapa och vårda relationer, med både patienter, kollegor och vårdgrannar. Vi ser gärna att du som vi andra i teamet är intresserad av utvecklingsarbete och att hela tiden förbättra vården för våra patienter!

Vi kommer att intervjua löpande, så sök redan idag! Är det något du undrar så är det bara och höra av sig!

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/8461
Kontakt
  • Tf Vårdenhetschef, Catharina Jedenius, 070 - 020 6426
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Gustav Ahlqvist , 072 - 207 41 88
Publicerat 2021-12-20
Sista ansökningsdag 2022-01-31

Terug naar vacatures