Regionhälsan Barn och Ungdomsmedicinsk Mottagning Hisingen

Om oss

Barn- och ungdomsmedicinskmottagning (BUM) är en öppenvårdsmottagning som erbjuder specialistvård för barn och ungdomar i åldern 0-18 år. Vi arbetar med utredning, behandling och uppföljning av barn och ungdomar med kroniska sjukdomar som allergi, astma, enures, magtarmsjukdom, fetma, ätsvårigheter och tillväxtproblem. Vi som arbetar på mottagningarna är barnläkare, barnsjuksköterskor, barndietister, psykologer och medicinska sekreterare. BUM ingår organisatoriskt med psykologenheten för mödra-barnhälsovård, regionala barnskyddsteamet, central barnhälsovård och utvecklingscentrum för barns psykiska hälsa.

På mottagningen på Hisingen har vi ett etablerat samarbete med Drottning Silvias barn och ungdomssjukhus, vårdcentraler, BVC och skolhälsovård. Vi finns i nybyggda funktionella lokaler, med fantastisk utsikt över hela Göteborg, och servar cirka 34 500 barn och ungdomar från hela Hisingen. Här arbetar barnläkare, barnsjuksköterskor, psykologer, dietist samt medicinska sekreterare. Vi har ett gott samarbetsklimat, nöjda patienter och ett omväxlande arbete.

Om arbetet

Vi söker nu en psykolog för de barn och ungdomar som kommer till oss med lindrig till måttlig psykisk ohälsa relaterat till deras somatiska åkommor. Vi söker dig som tycker om att arbeta i team och är intresserad av att arbeta med digitala lösningar. Arbetsuppgifterna innefattar bedömning/utredning, behandling, föräldrastödsamtal samt konsultation till och regelbunden samverkan med mottagningens andra yrkeskategorier. BUM erbjuder ett mycket omväxlande och utvecklande arbete. På mottagningen pågår metodutveckling där teambaserat arbetssätt och psykologisk behandling för en specifik patientgrupp utvärderas. 

BUM följer Regionhälsans karriärutvecklingsplan för psykologer och du deltar regelbundet i professionsträffar med andra psykologer inom BUM, Regionhälsan. Du kommer att erbjudas handledning i enlighet med rutin framtagen för verksamheten.  

Om dig

Du som söker är legitimerad psykolog, trygg i både person och profession och har erfarenhet av arbete med barn och ungdomar. Särskilt meriterande är tidigare kliniskt psykologarbete med barn och föräldrar inom tex BUM, BUP, BHV eller BUH. Viktigast för oss är att du har god kännedom om evidensbaserad psykologisk praktik och trivs med att arbeta i team. Behandlingsmässigt ligger fokus på kortare kontakter. Som person har du en god samarbetsförmåga, är flexibel och prestigelös.

Har du frågor är du välkommen att ringa oss.

Villkor

Din grundplacering kommer att vara på BUM Hisingen där du arbetar 75%, men tjänstgöring på andra BUM-mottagningar i området förekommer. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/8438
Kontakt
  • Lena Rosslin, Enhetschef, 072- 204 10 12
Facklig företrädare
  • Anders Ordqvist, Sveriges Psykologförbund, 0707-52 07 39
Publicerat 2022-01-04
Sista ansökningsdag 2022-01-30

Tillbaka till lediga jobb