Västfastigheter, Område Projekt

Område projekt genomför ny- och ombyggnationer av Västra Götalandsregionens lokaler. Vi deltar i förstudier inför projekt och ansvarar för programarbete, projektering och genomförande.

Våra kunder finns främst inom hälso-och sjukvården, men också inom kultursektorn, vid folkhögskolor, naturbruksgymnasier samt resecentrum, buss och tågdepåer inom hela Västra Götalandsregionen.

Västfastigheter söker Projektledare till vår projektenhet i Göteborg

Västfastigheter erbjuder dig som har erfarenhet som projektledare en roll där stimulerande och utmanade projekt samt samhällsnyttan är i fokus.
Här arbetar vi i nära samarbete med övriga funktioner i Västfastigheters organisation och med våra kunder. Hos oss får du möjlighet till individuell utveckling och ett öppet arbetsklimat.

Som projektledare hos oss fungerar du som byggherre- samt beställarombud, du är den som driver och ansvarar för våra större investeringsprojekt från tidigt skede till färdig byggnation.

Vidare ansvarar du för upphandling/avrop av erforderliga konsulter och entreprenörer samt att säkerställa leveransen från dessa. Inom ditt område ligger även uppföljning av projektens mål avseende budget, tid, kvalitet, energi och miljö. Du leder och utvecklar samarbete internt och externt.

I rollen som projektledare upprätthåller och säkerställer du en god kunddialog och all dokumentation. Du rapporterar till projektets styrgrupp och samverkar med arbetsgrupper bestående både av de som ska verka i våra byggnader och specialister i branschen. Ansvar och handhavande av alla myndighetskontakter och säkerställande att erforderliga tillstånd erhålls och krav efterföljs.

Du utgår från vårt aktivitetsbaserade kontor på Nya Regionens Hus kombinerat med arbete på projektkontor på sjukhustomterna alternativt projektkontor i anslutning till infrastrukturprojekt.
Projekten drivs på samtliga sjukhustomter i Göteborg och Mölndal.
Infrastrukturprojekten drivs företrädesvis inom Storgöteborg men kan även förekomma i Västra Götalandsregionen.
B-körkort är ett krav för rollen. Där det är möjligt använder vi gärna kollektivtrafik vid resande. 

Vem vi tänker att du är:

Utbildad högskoleingenjör eller femårig utbildning inom samhällsbyggnad alternativt annan utbildning och erfarenhet som bedöms likvärdig.  Du är van och trivs med att självständigt driva projekt samt att bygga upp en projektorganisation i projekten. God erfarenhet av budgetansvar, ekonomisk styrning och uppföljning. Förhandlingsvana och god affärsmässighet. Du har flerårig erfarenhet av att leda byggprojekt i befattningar som projektledare, projektchef, produktionschef eller motsvarande.

Vi tror dessutom att du har goda kunskaper i entreprenadjuridik, samt sannolik erfarenhet av att arbeta i enlighet med LOU.

God förmåga att kommunicera, såväl muntligt som skriftligt.

För att trivas i rollen  trivs du  med mycket ansvar och förstår vikten av att alltid ha med dig helhetsperspektivet. Vi söker dig med handlingskraft, Inflytande och en stabilitet med förmåga att skapa en förtroendegivande arbetsatmosfär.

Du är driven och självgående, och har lätt för att organisera ditt arbete och planera på ett effektivt sätt. Du har förmågan att fatta snabba beslut och agera utifrån dessa.

Ditt ledarskap sprider engagemang och delaktighet. En av dina främsta styrkor är att samordna grupper, motivera och förse andra med de befogenheter som krävs för att nå uppsatta mål.

Varmt välkommen med din ansökan senast 17 mars. 

I rekryteringsprocessen används personlighets och färdighetstest i enlighet med Västra Götalandsregionens riktlinjer.

Västfastigheter har verksamhet i hela Västra Götaland med kontor i Vänersborg, Uddevalla, Göteborg, Borås och Skövde samt på samtliga av våra driftenheter.

Som en av Sveriges största fastighetsförvaltare kan vi erbjuda dig goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västfastigheters verksamhetsidé ”tillsammans skapar vi hållbara miljöer”. Tillsammans med kompetenta och inspirerande kollegor är du en del av en verksamhet som ständigt utvecklas. Hos oss har du som medarbetare inflytande över din arbetssituation, känner trygghet och delaktighet.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad Heltid
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/8393
Kontakt
  • Peter Gustafsson Enhetschef Område Projekt, 070-3025518
Facklig företrädare
  • Therese Tullock SACO, 070-378 77 82
  • Daniel Hansson VISION, 070-780 57 59
Publicerat 2022-02-24
Sista ansökningsdag 2022-03-17

Terug naar vacatures