Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Ätstörningsavdelning barn och unga vuxna

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Beskrivning av arbetsplatsen

Ätstörningsavdelning barn och unga vuxna, är en specialiserad ätstörningsavdelning med åtta vårdplatser för ungdomar 16-25 år boende i Västra Götalandsregionen. Under behandlingstiden erbjuds patienter med allvarlig ätstörning behandling enligt ett strukturerat vårdprogram. Avdelningen är del av en vårdkedja där även ätstörningsspecialiserad öppenvård och dagvård ingår. Vårdarbetet på avdelningen bedrivs i team. I teamet ingår läkare, sjuksköterskor, skötare, socionom samt psykolog. Vi samarbetar även med dietist, kock, fysioterapeut, arbetsterapeut och dramapedagog.

Vi har nu två lediga tjänster i vår grupp av mycket duktiga sjuksköterskor. 

Vad erbjuder vi dig som söker?

Som sjuksköterska på Ätstörningsavdelning barn och unga vuxna erbjuds du ett lönetillägg på 3000 kronor.

Avdelningen ser fortbildning som en viktig hörnsten för kunskapsutveckling och evidensbaserad vård. Vi erbjuder därför utbildning både internt och externt inom ätstörningsområdet samt inom barn och ungdomspsykiatri. Avdelningen har även regelbunden handledning i grupp.

Ätstörningsavdelningen är inne i en nyskapande period med fokus på vidareutveckling av metoder, processer och arbetssätt, med målsättningen att skapa välfungerande vård som på bästa möjliga sätt möter patientens individuella behov och förutsättningar. I detta arbete spelar både vårdpersonal och övriga delar av teamet en aktiv roll. Inom verksamheten bedrivs även mycket forskning och metodutveckling som man som medarbetare har goda möjligheter att få medverka i. Under hösten 2021 kommer våra enheter bilda Ätstörningscentrum barn och unga vuxna, och vi hoppas även få uppdraget att som en av fem enheter i landet bedriva Nationell Högspecialicerad Vård (NHV) för personer med svårbehandlade ätstörningar.

Är du intresserad av metodutveckling, och vill hjälpa oss att skapa ännu bättre vård för våra patienter? Då kan du vara precis den vi söker!

Arbetsuppgifter        

I arbetet ingår behandling enligt avdelningens vårdprogram med motiverande samtal, stöd för ångesthantering, planering inför permissioner i hemmet, pedagogiskt måltidsstöd samt övrig medicinsk och psykiatrisk omvårdnad. Fokus är att tillsammans med patient och närstående jobba med uppsatta mål utifrån en individuell vårdplan. Tjänsten innebär sedvanliga sjuksköterskeuppgifter samt planering och samarbete i vårdlag. Som sjuksköterska på avdelningen är du arbetsledande i teamet och har omvårdnadsansvar för teamets patienter. Vi är i veckorna minst fyra personal per pass och planerar alltid för att vara två sjuksköterskor i tjänst samtidigt.

Vården på Ätstörningsavdelningen innebär en kombination mellan somatisk och psykiatrisk vård, så om du vill arbeta med psykiatri men även har kompetens och gillar arbetet inom somatiken så är detta den perfekta tjänsten för dig!

Är du vår nya kollega? 

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska eller specialistsjuksköterska. Erfarenhet av psykiatrisk omvårdnad är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Vi ser fram emot din ansökan - välkommen! 

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg, Östra sjukhuset
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/6647
Kontakt
  • Enhetschef, Anne-Line Solberg, 070 - 082 36 91
  • Sektionsledare, Lena Haglund Backman, 070 - 082 44 96
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Inga-Maj Jönsson, 031 - 343 55 42
Publicerat 2022-01-11
Sista ansökningsdag 2022-01-20

Terug naar vacatures