Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Psykiatri psykos, Avdelning 242

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Nu ska vi expandera vår verksamhet och behöver ytterligare sjuksköterskor!

Avdelning 242 tillhör psykiatri psykos och är lokaliserat på Mölndals sjukhus. Vi har 16 vårdplatser där vi vårdar och utreder patienter med nydebuterad eller konstaterad psykossjukdom. Vi planerar nu att expandera verksamheten till 22 vårdplatser, och rekryterar således sjuksköterskor inför detta.

Vi arbetar aktivt utifrån modellen personcentrerad vård. Modellen bygger på att patient är expert på sig själv och vi i vården är experter på hälso- och sjukvård. Vi ser det som ett partnerskap. Tillsammans med patienten skapar vi en vårdplan som ligger till grund för vårdtiden.

Vi satsar på ett modernt psykiatriskt förhållningssätt där vi hela tiden vill utveckla oss för göra våra patienter mer trygga och delaktiga. Vår målsättning är att ha ett gott bemötande gentemot våra patienter, deras anhöriga och samarbetspartner. Vi ser att det är viktigt att involvera anhöriga och utveckla stödet till dem och det är något vi ständigt jobbar på.

All personal erbjuds lämplig introduktion och utbildning för uppdraget liksom fortsatt kompetensutveckling. Vi erbjuder dig anställningstrygghet och för oss är det viktigt att du trivs på jobbet och med dina arbetskamrater. På Sahlgrenska Universitetssjukhus erbjuder vi även betald friskvård, betald hälso- och sjukvård och en trygg anställningsform.

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska tar du ett helhetsansvar för omvårdnaden av patienterna. Arbetet sker i nära samarbete med öppenvård och socialtjänst. Vi är måna om kompetensutveckling och kan erbjuda flera kurser och utvecklingsmöjligheter internt. Du som börjar hos oss kommer till ett team med gott och trivsamt arbetsklimat. Du får en individuellt anpassad bredvidgång. På sikt får du ett eget ansvarsområde som passar dig.

Om dig

För att vara aktuell för tjänsten ska du vara legitimerad sjuksköterska. Erfarenhet av psykiatri eller specialistutbildning är meriterande, men vi är också intresserade av dig som är nyutbildad sjuksköterska. För den nyutbildade sjuksköterskan, förutom kliniskt basår, har vi också ett föreläsningspaket med relevanta föreläsningar på kliniken.

Vi tror att du har ett genuint intresse för mänskliga möten och drivs av att ge stöd till personer i en svår situation. Våra patienters verklighet är ofta inte samma som din egen och du måste kunna visa omdöme, vara tydlig med vad som gäller och nå fram till patienten, ibland bit för bit. Du har en problemlösande inställning, är bra på att samarbeta och är trygg och stabil i ditt ledarskap.

Vi söker både sjuksköterskor som vill arbeta dagtid med ökat ansvar för omvårdnaden på avdelningen och sjuksköterskor på rullande tioveckorsschema.

Vi hoppas att du vill utvecklas tillsammans med oss. Varmt välkommen med din ansökan!

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg, Mölndal
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/5238
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Soheila Jaladat , 070 - 529 66 27
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Matilda Eriksson, 070 - 082 47 61
  • Sektionsledare, Samiira Raage , 070 - 443 41 16
Publicerat 2022-03-15
Sista ansökningsdag 2022-04-03

Terug naar vacatures