Södra Älvsborgs sjukhus, Vuxenpsykiatrisk klinik

Vi på Södra Älvsborgs sjukhus (SÄS) söker nu livsviktiga medarbetare till ett av de viktigaste uppdrag man kan ha - att hjälpa människor till en bättre hälsa. Här är vi över 3700 medarbetare som är verksamma inom 120 olika yrken och tillsammans arbetar mot en vård i toppklass. På SÄS är vi kända för att sätta utvecklingen i fokus. Nu tar vi nästa steg i utformningen av framtidens hälso- och sjukvård och letar efter nya medarbetare som vill göra skillnad på riktigt. Kan det vara du? Välkommen till SÄS!

Vill du veta mer om oss? Följ oss i sociala medier: Facebook, Linkedin, Instagram

Om oss på äldrepsykiatriska teamet och öppenvårdsmottagning centrum
En av våra sjuksköterskor går i pension och en väljer nya utmaningar. Med anledning av det har vi behov av att rekrytera två nya sjuksköterskor till Äldrepsykiatriska teamet och öppenvårdsmottagning Centrum.

Vuxenpsykiatriska kliniken består av flera psykiatriska öppenvårdsmottagningar, akutmottagning samt heldygnsvård. De psykiatriska öppenvårdsmottagningarna ses som basen i den specialistpsykiatriska verksamheten där målet är att, så långt som möjligt, utreda, diagnostisera, behandla och rehabilitera i patientens närmiljö. Målgruppen är personer som har behov av psykiatrisk specialistvård för exempelvis personer som svår depression, bipolär sjukdom, svår personlighetsstörning, svåra ångesttillstånd, samsjuklighet, dvs psykisk störning/sjukdom med samtidigt missbruk/beroende, samt utredning och behandling av ADHD.

Det Äldrepsykiatriska teamet och öppenvårdsmottagning Centrum är en del av den psykiatriska öppenvården vid Södra Älvsborgs Sjukhus. Centrums uppdrag är att vårda och behandla patienter med affektiva tillstånd såsom bipolär sjukdom och recidiverande depression. Äldrepsykiatriska teamet riktar sig till den äldre befolkningen i Södra Älvsborg som inte har haft kontakt med specialistpsykiatrin tidigare och där primärvårdens resurser är uttömda enligt ansvarsfördelningen. Det kan innebära att du stöter på samtliga psykiatriska diagnoser och tillstånd.

Vi har flera möten tillsammans i form av behandlingskonferenser och mini-team där arbetet är omväxlande och präglas av ett gott samarbete. Vi består av arbetsterapeuter, dietist, fysioterapeut, sekreterare, sjuksköterskor, skötare, socionom, specialistläkare, psykolog, psykoterapeut och vårdenhetschef samt tillgång till rehabkoordinator där vi värdesätter allas “syn på saken”.

En del av vård- och behandlingsinsatserna sker i grupp med exempelvis psykopedagogiska insatser, men de flesta möten sker individuellt. Vi nyttjar de digitala systemen som Mitt vårdmöte. En del av besöken sker i hemmet när så behövs. Vi anser att ett väl fungerande teamarbete är grunden för goda vårdmöten och en god arbetsmiljö. Därför är patientsäkerhets- och förbättringsarbetet ett prioriterat område som vi alltid vill utveckla vidare. Då är det viktigt att du “hänger på” och vill vara med att utveckla verksamheten. Som du säkert förstår så erbjuder vi ett intressant arbete tillsammans med erfaren och kompetent personal. Du kommer att jobba bland ett gäng drivande och seriösa personer som tycker om ett gott skratt. Du kommer att få en individuellt anpassad introduktion. Vuxenpsykiatriska kliniken erbjuder bland annat goda möjligheter till handledning, kompetensutveckling och regelbundna yrkesträffar för sjuksköterskor.

Om våra lediga tjänster 
En dag som Sjuksköterska hos oss innebär att du framför allt utgår från din omvårdnad och du har flera olika slag av samtal t.e.x. såsom rådgivning, bedömning, krissamtal, stabiliserande samtal, stöd-och samtalsterapi, hälsosamtal, medicinuppföljning eller psykoedukation. Du kanske gör registreringar i bipolärregistret, samverkar och träffar vårdgrannar, gör akutbedömningar, uppdaterar en sjukskrivningsplan eller reviderar vård-& krisplaner. En del av sjuksköterskorna har haft gruppverksamhet tillsammans med en kollega innan covid stoppade det hela. Det vill säga att vi erbjuder dig ett varierande arbete där du bistår med din kompetens tillsammans med det tvärprofessionella teamet.

Din profil 
Vi söker dig som är legitimerad psykiatrisjuksköterska alternativt legitimerad sjuksköterska med erfarenhet av psykiatri. Vi ser att du är intresserad av och är med och utvecklar vår psykiatri vidare och det är ett extra plus att du har arbetat inom vuxenpsykiatrin. Du behöver ett B-körkort eftersom vi gör hembesök ibland.

Arbetet ställer höga krav på att jobba självständigt, att du har initiativförmåga, kan jobba effektivt och lägga upp och genomföra arbetet på egen hand. Samtidigt är det viktigt att du kan be om hjälp när så behövs. Det är även angeläget att du trivs i din yrkesroll och bidrar till ett gott arbetsklimat.

Eftersom arbetet kräver en personlig mognad lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet och att du är genuint intresserad av människor.

Övrigt
Vi arbetar måndag – fredag 08:00-16:30 och viss kvällstjänstgöring kan förekomma ex då vi har förlagt patient- eller närståendemöten senare för att möte deras behov.

Mångfald och jämställdhet är två viktiga aspekter i urvalsprocessen. Då vi inom psykiatrin värnar om våra patienter och närstående och värderar patientsäkerheten högt har vi som rutin i samband med anställning som innebär att vi begär utdrag ur misstanke- och belastningsregistret på alla personer som erbjuds anställning hos oss.

Eftersom det är kommande semestertider kan det vara svårt att nå oss. Vi hanterar ansökningarna löpande och kommer kontakta intressanta kandidater för intervju.

Var med och gör avtryck i framtidens psykiatriska öppenvård - Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-09-01 eller efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/3776
Kontakt
  • Carina Forsberg Eriksson, vårdenhetschef, 033-616 2542, carina.forsberg@vgregion.se
  • Anna-Mia Tell, leg psykiatrisjuksköterska , 033-616 25 45, anna-mia.tell@vgregion.se
Facklig företrädare
  • Lena Hagstedt, Vårdförbundet , 033 - 616 21 37
Publicerat 2021-06-08
Sista ansökningsdag 2021-07-26

Terug naar vacatures